Будућност и опстанак на селу, Александар и Марија Жилић из Мартинаца код Сремске Митровице,…
Технологија прераде
-
- Технологија прераде
Како се прави ракија од сувих шљива?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicРакија шљивовица се може справљати и од сувих шљива. Сува шљива садржи чак до…
- Технологија прераде
Ракија од мушмуле скупа као суво злато
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicИако је наша земља трећа у свету по производњи шљиве, са више од пола…
- АгроекономијаСвињарствоСточарствоТехнологија прераде
Пршута од моравке: Деликатес врхунског квалитета
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicУ Србији се тренутно гаји три и по милиона свиња, а наша земља је…
- Технологија прерадеТржиште
У чему је тајна шумадијске шљивовице
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicОткако је основано, средином 2017, Удружење „Шумадијска ракија” урадило је много на промоцији ракије…
- АгроекономијаТехнологија прераде
Немци одушевљени српском зимницом
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЗа жене на селу карактеристично је да се баве припремом зимнице, слатке или киселе…
- АгроекономијаОрганска пољопривредаТехнологија прерадеТржиште
Органела: Извор здраве хране
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicОдрастао је у Београду, тј. на Врачару, где живе генерације његових предака, али стално…
- АгроекономијаТехнологија прерадеТржиште
Нећете веровати где се највише извози српска ракија
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicПроизводња природних ракија у Србији у протеклих пет година бележи сталан раст. У прошлој…
- Технологија прераде
Да ли бисте пробали качкаваљ са кафом и вишњом?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЗорица Савић из Венчана код Аранђеловца од крављег млека, добијеног из свог газдинства, прави…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прерадеТржиштеФинансије
Улагање у вино исплативије од улагања у злато
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicПрошла година била је рекордна за инвеститоре у скупоцјена вина, али је ова оборила…