Само пре годину дана свињско месо је било бар за трећину јефтиније, а пре …
Технологија прераде
-
- ГоведарствоСточарствоТехнологија прерадеТржиште
Незапамћене суше у Италији угрозиле чак и производњу пармезана
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicНајвећа суша у последњих 70 година погодила је најплоднији регион Италије. Реч је о …
- АгроекономијаЖене у агробизнисуСточарствоТехнологија прераде
Ова жена од млека уме да направи добар посао
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicИ ове године расписан је конкурс за добитницу посебног цвета, Цвета успеха за жену …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Рецепт стручњака за кајсијевачу који може да омане!
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКајсијевача је деликатесна ракија, која је изузетно цењена због своје карактеристичне ароме. За прераду …
- Технологија прерадеТржиште
Да ли би промоција побољшала производњу и потрошњу српског сира?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКолико извеземо сира толико приближно и купимо на инотржиштима. Годишња потрошња сира код нас …
- Биљна производњаВоћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Како да српско воће и поврће брже и лакше стигне на тржиште Велике Британије?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicОрганизација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европска банка за обнову и …
- СвињарствоСточарствоТехнологија прераде
Какав је квалитет свињског меса које једемо?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicУ Србији се не производи довољно свињског меса за потребе домаћег тржишта. Потребе су …
- Зачинско и лековито биљеТехнологија прераде
Зова биљка детињства и здравља
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЗова је самоникла, листопадна биљка. Цвета у мају и јуну, а после бледо-жути цветови …
- Биљна производњаВоћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Икона светског винарства постаје Србин и планира озбиљна улагања у нашој земљи
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЈЕДАН од најпознатијих светских винара Лодовико Антинори добија ускоро српски пасош! Како „Новости“ сазнају, …
- Биљна производњаВоћарство и виноградарствоОрганска пољопривредаТехнологија прераде
Кад филозоф постане органски произвођач
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКомбинација сунчане климе и плодног земљишта Србију чини савршеним местом за узгој квалитетног воћа …