Бундева (лат. Цуцурбита пепо), је једногодишња биљка пузавица из фамилије бундева. Наше баке су…
Технологија прераде
-
- Технологија прераде
Биљна маст а укус као код животињске
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicАмерички научници у Калифорнији успели су да направе биљну маст која по изгледу, укусу…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Зашто је лакше направити добру ракију него је продати?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicПродавати ракију у Србији много је тежи бизнис од њене производње, каже за 24седам…
- АгроекономијаТехнологија прераде
ПОДРШКЕ ПРОИЗВОЂАЧИМА КОНДИТОРСКИХ ПРОИЗВОДА ЗА ОТКУП МЛЕКА У ПРАХУ
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНа основу члана 37. став 6. Закона о уређењу тржишта пољопривредних производа („Службени гласник…
- Ратарство и повртарствоТехнологија прерадеТржиште
Бели лук се враћа на велика врата широм региона
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicБијели лук, један од најпрепознатљивијих херцеговачких производа, уз мало воље и труда, могао би…
- АгроекономијаКозарствоСвињарствоСточарствоТехнологија прераде
Да ли се исплати продаја на кућном прагу?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicПоследњих година концепт продаје хране на кућном прагу у селима широм Шумадије показао се…
- Технологија прерадеТржиште
Ко има боље сиреве? Французи су потпуно декласирани
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicМеђу бројним италијанским гастрономским ђаконијама које су цењене и признате широм света, несумњиво су…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Како је блага зима утицала на винограде?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicУ наредној причи реч је о успешној предузетници у аграру, и шта је то…
- СточарствоТехнологија прераде
Испитивање квалитета свињских трупова. Зашто?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicОд 20. фебруара до 3. марта одржан је оглед дисекције свињских трупова за процену…
- ПчеларствоТехнологија прераде
ЗАДРУГА „СВИЛАМЕД“ ПРИМЕР ИЗ КОГА ТРЕБА УЧИТИ
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЗадруга „Свиламед“ из Свилаjнца је по много чему другачија и специфична. Основана је 2020.…