Привредна комора Србије позива све љубитеље ракије и домаћих производа да посете Београдски ракија …
Технологија прераде
-
- Технологија прераде
Да ли знате која је разлика између качкаваља и траписта?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicВећина људи сматра да су качкаваљ и трапист исти сир а да разлике између …
- АктуелноТехнологија прераде
Контрола на тањиру: Шта ће надзор над храном донети у 2025?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicУ свету у којем се све чешће питање „шта једемо“ претвара у питање „колико …
- Сеоски туризам и рурални развојСточарствоТехнологија прераде
ДОКАЗАНО: Сир може да сачува памћење
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНаучници доказују: ферментисани млечни производи могу успорити когнитивно пропадање и смањити ризик од деменције …
- Сеоски туризам и рурални развојТехнологија прераде
Паштета у тесту – краљевски деликатес који осваја гурмане широм света
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНа једној од најпрестижнијих пијаца у Женеви, међу разноврсним специјалитетима, пажњу посетилаца привлачи импресивна …
- СвињарствоТехнологија прераде
Свињске уши као деликатес у срцу Европе
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicНа први поглед, можда не делује као врхунски специјалитет, али у француској и швајцарској …
- СточарствоТехнологија прераде
Од млека до сладоледа – италијански модел успеха
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicОд мале занатске производње до велике приче о успеху Браћа Паоло и Марко Лопатријело …
- Технологија прерадеТржиште
Који сиреви се највише производе и једу у Србији?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicИсторија сира дуга је око 7000 година, а заслуга за његов настанак приписан је …
- АктуелноТехнологија прераде
Колико је безбедна наша храна? Српска соја не пролази контролу у ЕУ!
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicБезбедност хране је једно од кључних питања данашњице, а њена контрола постаје све сложенија …
- Технологија прераде
Чачанска шљивовица „даје снагу, ал’ одузима памет!“
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicРакија шљивовица уписана је на Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства Унеска као елемент …