СВЕ СПРЕМНО ЗА МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ, ПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА У БРАТУНЦУ

Аутор: Gdjakovic
256 посета

Приводе се крају финалне припреме за 15. Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма под називом “Дани малине 2023“ који се ове године одржава 9-10. јуна 2023 године у спортској дворани у Братунцу.

Церемонија свечаног отварања заказана је за петак 9. јун са почетком у 11:30 часова, а посјетиоцима и излгачаима ће се обратити Министар трговине и туризма у Влади РС г-дин Денис Шулић, представници Министарства пољопривреде РС-а као и други бројни гости и званице.

За посјетиоце овогодишњег Сајма поред рекордног броја излагача, приређена је богата гастро понуда уз дегустацију јела и пића из Средњег Подриња и Бирча, вриједне робне награде као и други садржаји који су дефинисани програмом.

За пољопривредне произвоађаче као и за оне који желе да се баве сеоским туризмом, организоване су стручне радионице и панел предавања на којима ће говорити проф. Александар Лепосавић, проф. Слободан Миленковић, г-дин Раде Љувојевић и други предавачи, а полазницима радионице обратиће се и Министар Шулић.

Поред изложбеног дијела Сајма посјетиоци и гости ове манифестације имаће прилику да  обиђу два гастро такмичењa и то избор најбољег колачa од малине као и такмичење у спремању котлића које ће се одржати на Рајској плажи. Такође биће приређена изложба ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа из Братунца као и маскенбал у коме ће учествоватни малишани дјечијег вртића “Радост“ Братунац.

За суботу је планирана и кинолошка смотра “Изложба паса свих раса – 2023“ на платоу СШЦ-а, затим избор најљепшег балкона и дворишта као и бројне друге активности.

Изузетно богат и садржајан викенд за Братунчане и све госте нашег града је пред нама, а организатори гарантују добру организацију коју неће покварити ни евентуално лоши временски услови.

Петак 9. јун од 11:30, Спортска дворана Братунац, добродошли !!!

Srodni tekstovi

Оставите коментар