Банкарску фотељу заменио за село

Аутор: draganadpetrovic
397 посета

Да сте пре неколико година дошли на Ослушу, једну од падина Таре где се налазе фантастични видиковци, дочекала би вас само брда и тек понеки пешак. Данас на овом локалитету викендице се нижу једна за другом, јер су многи одлучили да градску вреву замене миром у природи. Владимир Поповић један је од њих, Београђанин који је живот на асфалту заменио управо животом на Тари и није се покајао.

„Ја сам рођен на том београдском асфалту и јако га волим али у последње време је постало толико напорно за свакодневни живот. Напустио сам стабилан посао, рад у једној банци. Млађа девојчица имала је проблема са дисањем и прва одлука је била да нађемо плац у природи, и лекари су нас саветовали да море заменимо планином. Сасвим случајно одлучили смо да то буде Тара и ту смо направили прву кућу без икаквих даљих планова да се бавимо туризмом, једноставо направили смо кућу и управо ту је почело наше породично уживање и одмор“, каже за РИНУ Владимир. Међутим, као искусни економиста није могао да седи скрштених руку, па је недуго затим од изградње своје куће одлучио да се почне бавити туризмом.

„Направили смо још две куће за издавање, у које долазе гости са свих страна света. Корона вирус је допринео порасту броја домаћих туриста. Као да нам је то само отворило очи колико је наша земља лепа и да пре одласка на црногосрко и грчко приморје треба обићи ова наша пространства. Западна Србија нам нуди много лепоте, Тара која има два језера, реке и видиковце, где вам није довољно ни месец дана проведених и опет не можете све обићи. Полазим од себе, за седам година колико сам на Тари нисам успео све видиковце обићи, има толико природних лепота где свако може наћи нешто што ће га баш ту и задржати“, каже Владимир.Имати викендицу на овој српској планини, може бити пун погадак и кад су финансије у питању. Као економиста, Владимир наводи да се инвестиција на Тари исплаћује након неколико година.

Илустрација: Пандемија короне допринела развоју сеоског туризма

„Ја јесам економиста, али ни једног тренутка то нисам гледао, сасвим случајно сам кренуо у овај пројекат притом сам имао стабилан посао на крају се то испоставило да се исплати након шест година, наравно ако се првенствено то све ради са љубављум и вољом успех је загарантован. Свака инвестиција која се исплати у року од десет година је добра инвестиција. Оно што су конкретни показатељи јесте да се инвестиција на Тари исплати за неких шест година“, додаје Владимир.

Посета на овој дестинацији је већа у зимском него у летњем периоду, јер су пространства идеална за шетњу по снегу и санкање малишана.“Овде је прави рај на земљи. Током распуста Ослуша је пуна гостију. Има их и током летње сезоне, по мени Тара је можда у летњем периоду лепша него море. Предност ове планине у односу на друге дестинације је што ви госте имате сваки викенд“, рекао је Владимир.

Ослуша је послењих година као локација постала јако разивјена тачка Бајине Баште, јер се налази у самом срцу Таре и средишту, и од овог места све локације су близу, до Калуђерских бара имате никих 14 километара или до језера Перућац такође имате неких 15 километара као и језеро Заовине. Ако се лоцирате на Ослуши све ће вам бити пођеднако близу.

„Пандемија на је донела веће интересовање за куповину плацева. Људи су упознали своју земљу мало ближе и више, и сада знају где могу да дођу, шта да обиђу и посете. Оно што је нама главни проблем јесте путна инфраструктура која је сада у јако лошем стању, али мештани се труде сви заједно да пут одржавају максимално, колико можемо и сада смо успели да добијемо глађевинску дозволу и надамо се да ће нам општина изаћи у сусрет да се тај пут асфалтира и да добијемо нешто што је неопходно како би нормално функционисали“, истиче Поповић.

Извор:https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/imao-stabilan-posao-bankarsku-fotelju-ali-je-ipak-odlucio-da-sve-to-napusti-foto-2068711

Srodni tekstovi

Оставите коментар