Нове анализе показале да је 92,8 одсто узорака вина пало на тесту аутентичности, а …
Технологија прераде
-
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Како се прави МАЛИНОВАЧА?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicВисока производна цена малине, њена вишеструка употребна вредност и мали садржај шећера, условљавају да …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прерадеТржиште
Од 14 узорака вина чак 13 није одговарајућег квалитета и аутентичности
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicВИНО – РЕЗУЛТАТИ ИСПИТИВАЊА ТРЖИШТА Удружење “ПОКРЕТ ПОТРОШАЧА ЗА КВАЛИТЕТ ХРАНЕ” је 14.09.2023. урадило …
- АгроекономијаТехнологија прерадеТржиште
Само ЈЕДНА ракија од 7 тестираних прошла контролу – у питању су ракије познатих произвођача!
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicУдружење “ПОКРЕТ ПОТРОШАЧА ЗА КВАЛИТЕТ ХРАНЕ” је 14.09.2023. урадило своју другу акцију испитивања тржишта …
- Технологија прерадеТржиште
Најављују нам сада да ни пиво више неће имати исти укус!
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПиво више неће бити исто – глобално загревање промениће квалитет и његов укус Научници …
- Сеоски туризам и рурални развојТехнологија прераде
Из 75 оранија спремали се дуван и шодер чварци
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicВаљево је овог викенда било престоница чварака, познатог специјалитета од свињског меса. На обалама …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Винска визија је Балкан увела на глобалну сцену
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicУ СРЦУ Србије, где богата историја винарства сеже вековима уназад, дешава се изузетна трансформација. …
- АгроекономијаТехнологија прераде
Како им је растао син тако је напредовао и посао са парадајзом, данас сви заједно раде и имају нешто највредније
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПородица Арсенијевић из Руменке дуго је у пољопривреди, а како је за лист „Дневник” …
- Технологија прерадеТржиште
Цена чварака изазвала општу дебату. Стварно да се човек запита шта се дешава?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicКило чварака у појединим маркетима у Србији кошта чак 3.380 динара! Потрошачи су забринути …
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Ни мањег винограда на кровној тераси ни скупљег вина
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicИталијан Тулио Масони производи једно од најексклузивнијих вина на свету – али не жели …