БАЊАЛУКА – Цијена шећера на свјетским берзама посљедњих дана достигла је 11-годишњи максимум, а…
Технологија прераде
-
- СточарствоТехнологија прерадеТржиште
Одлежало месо све популарније и скупље, а да ли је здраво?
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicСуво зрење меса спроводи се у посебним коморама у којима су температура и влажност…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Каква нам је ракија и зашто се број дестилерија повећао 4 пута
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПостоји начин да се постигне боја, па чак и укус који подсећа на стару…
- СточарствоТехнологија прераде
Рецепти стари 250 година – Јањски сир и кајмак
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicТајна укуса јањског кајмака и сира у плетеници Река Јањ је притока Пливе и…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Да ли знате ко је 333 г. пре наше ере донео Пожегачу и Маџарку на наше просторе!
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicЈош у време вође Другог српског устанка, Милоша Обреновића, кога је скупштина народних старешина…
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Да ли знате колико може да стоји отворено вино?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКолико пута вам се догодило да након отварања сачувате омиљено вино а после неколико…
- Технологија прераде
Омиљена млечна посластица поделила научнике: Да ли је сладолед здрав или не?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicТврдње појединих научника из Сједињених Америчких Држава да сладолед има бројне користи по наше…
- Сеоски туризам и рурални развојТехнологија прераде
Нови млечни производ добио заштиту географског порекла
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПроизвод по коме је Бабушница и њена околина нашироко позната – вурда, званично је…
- ЕУ фондовиИПАРДТехнологија прераде
НОНСЕНС: Пример доброг пројекта и лошег консултанта
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicПородична компанија Петковић из Параћина је скоро три деценије један од поносних представника индустрије…
- Сеоски туризам и рурални развојТехнологија прераде
Започели са процесом заштите бањалучког ћевапа
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicГрад Бањалука покренуо је иницијативу за брендирање бањалучког ћевапа. С тим у вези одржан…