Међународни сајам етно хране и пића одржан је од 24. до 27. новембра 2022.…
Технологија прераде
-
- Воћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа човечанства
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicДруштвене праксе и знања у вези с припремом и употребом традиционалног пића од шљиве…
- АгроекономијаТехнологија прераде
Добитници награда на 16. Сајму етно хране и пића
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicСтручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ –…
- АгроекономијаГоведарствоСточарствоТехнологија прераде
Премије у пољопривреди су важне, али да ли је све у парама?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicНикада већи аграрни буџет поздрављају и пољопривредници и стручњаци. Кажу да је новац за…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарствоТехнологија прераде
Имате њиву лошег квалитета? Никакaв проблем засадите шипурак
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicЗемља која је лошијег квалитета може да буде профитабилна, ако се одлучите да гајите…
- ВетеринаСточарствоТехнологија прераде
Техничка подршка ЕУ за допринос здрављу животиња и безбедности хране у Србији
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicУправа Министарства пољопривреде Србије за ветерину је од Европске уније добила техничку подршку за…
- АгроекономијаТехнологија прерадеТржиште
Отворен 16. Сајам етно хране и пића
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicОтварајући 16. Сајам етно хране пића, најстарију и најкомплетнију смотру производа и произвођача традиционалних…
- АгроекономијаТехнологија прераде
Трећи шумадијски фестивал ракије у суботу у Крагујевцу
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКрагујевац ће бити домаћин „Трећег шумадијског фестивала ракије“ који ће се одржати 26. новембра…
- АгроекономијаТехнологија прерадеТржиште
Пољопривредно-прехрамбени сектор међу првих 20 на извозној листи Србије
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicНа извозној листи Србије, међу првих 20 производа, чак пет је из пољопривредно-прехрамбеног сектора.…
- АгроекономијаТехнологија прераде
Кило киселог купуса као пола килограма меса
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicВакумирано паковање листова киселог купуса за сарму једног произвођача достигло је цену од 460…