Сајам у Немачкој: Србија у свету органске хране

Аутор: draganadpetrovic
287 посета

МЕЂУНАРОДНИ сајам органске хране „Biofach“ који сваке године окупи више од 3.000 излагача и 50.000 посетилаца одржава се у Нирнбергу у Немачкој. На Националном штанду Србије представља се девет домаћих произвођача органских производа.Наши произвођачи наступају под слоганом „We speak organic” („Ми говоримо органски“).
„Посетиоцима и потенцијалним пословним партнерима наше компаније нуде широк асортиман производа, од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа и поврћа, сушених печурака, до производа од житарица, органских тестенина, џемова од органског воћа и воћних намаза“, каже Бојана Лаловић из Службе за организацију сајмова ПКС.
Производни програм представљају „Ecoagri Serbia“ из Беле Цркве, „Дреновац” из Ариља, крушевачки „Menex“, затим, „Master Food” из Ужица, „ITN Group“ и компанија „Nisha“ из Београда, „ЕС Комерц“ из Пријепоља, „Агро-Бис“, из Блаца и „Фруторга“ из Прокупља.

Илустрација: Велико признање за српске органске произвођаче
Из компаније “ЕС Комерц“ истичу да су посебно поноси на бренд „ВоЛим добро у људима“ који дочарава укусе воћа, поврћа и житарица из околине Пријепоља и Златибора.

„У сарадњи са готово 500 домаћинстава, од Бродарева до Златибора, производимо сировине за потребе прераде. У нашим производним погонима поштују се најзахтевнији стандарди квалитета и безбедности хране, IFS, BRC, FSSC, Organic и Halal standard. То даје посебну сигурност у квалитет и улива поверење свима који уживају у неодољивим укусима наших производа“, каже Џенан Јусовић, директор “ЕС Комерц-а“.
Момчило Пауновић из „Фруторга“ истиче да је мисија овог предузећа од првог дана била производња и прерада органског сушеног и смрзнутог воћа које ће својим најбољим квалитетом и укусом наћи своје место широм света.

„Фруторга’ је године знања пренела на задружну мрежу пољопривредника – стручни тим пажљиво одабран и едукован по свим еколошким стандардима. Производимо смрзнуте јагоде, вишње са и без коштица, смрзнуте сечене шљиве, суве шљиве, дуње и јабуке“, наводи Пауновић.

Илустрација: Детаљ са Сајма у Немачкој

Biofach је највећи светски сајам у области органске производње и одржава се под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM), чији је члан и ПКС.

Традиционално се током четири дана трајања сајма одржавају конференције, семинари и радионице, који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора.

Извор: https://www.novosti.rs/ekonomija/preduzetnik/1140268/poceo-sajam-organske-hrane-nemackoj-srbija-svetu-nudi-zdravu-hranu

ФОТО: Printscreen Instagram

Srodni tekstovi

Оставите коментар