Први фестивал вина у Врњачкој Бањи

Аутор: draganadpetrovic
478 посета

У парку код Музичког павиљона, 13. августа отворен је Први врњачки фестивал вина. На Фестивал је пристигло око тридесетак излагача вина, а у пратећем програму излагали су произвођачи ракије, произвођачи хране и произвођач буради.

Организатори Врњачког сајма вина су Жарко Ћелић и Бранко Чотрић у сарадњи са Туристичком организацијом и Општином Врњачке Бање. Ова нова винска манифестација у Врњачкој Бањи одржаће се 13, 14. и 15. августа под називом Врњачки фестивал вина.

Према речима организатора Врњачка Бања која је врхунска туристичка дестинација а додатно позиционирана на винској мапи међународним успесима локалне винарије Грабак, заслужила је да угости најбоље винаре Србије на озбиљно осмишљеној платформи винског фествала који ће се ове године, по први пут, одржати на атрактивној локацији у хладовини парка и непосредној близини Врњачке реке.

Илустрација: Четрдесет излагача на фестивалу/ Фото: Pixabay

Према замисли организатора тачно 40 излагача представља своје атрибуте, од тога пет произвођача природних ракија, 30 познатих српских винарија,међу њима су: Рубин из Крушевца, Винарија Чока, Драшковић, Магаза, Живковић и многи други. Регион представљају вински гиганти Плантаже 13. Јул и Тиквеш а инострану сцену фирма Delice. Бонус су пет штандова са деликатесима.

Врњачки фестивал вина има и едукативни карактер кад је винска култура у питању. Првог дана фестивала радионицу на тему Прокупац, велика сорта Србије одржао је Дејан Живкоски Председник СЕРСА, уметност уживања у цигарама откривао је сомелијер Здравко Бркић, док је сомелијер Михајло Kостић одржао бесплатну обуку пријављених угоститељских радника из Врњачке Бање на тему Сервис вина.Учеснике превог Фестивала вина у Врњачкој Бањи, као и посетиоце поздравио је Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања. Том приликом он је рекао да је данас Врњачка Бања препознатљива по манифестационом туризму. Достигла је ниво када може да оргснизује готово сваку манифетацију. Ево Врњачки фестивал вина биће једна од манифестација за уживање где ће посетиоци моћи да осете препознатљиве укусе традиционалних српских вина, али и укусе нових врста вина.
– Проглашавам Врњачки фестивал вина отвореним са жељом да поред уживања у лепим и квалитетним винима уживате и у лепотама наше Бање. Фестивалу желим да дуго траје, рекао је Ђуровић на свечаном отварању.

Илустрација: Уживање за све винољупце у Врњачкој Бањи/ Фото: Pixabay

Фестивал је оба дана за посетиоце отворен од 16 до 22 сата, а предвиђен је и богат музички програм током трајања манифестације.

Извор: https://vrnjackenovine.net/vrnjacke/2021/08/otvoren-prvi-vrnjacki-sajam-vina/

Srodni tekstovi

Оставите коментар