После јаја стиже и кафа из лабораторије

Аутор: draganadpetrovic
391 посета

Љубитељи кафе убудуће ће можда испијати овај напитак произведен у Петријевој посуди (плитка посуда коју биолози користе за ћелијске културе), а не на плантажи, поручују фински научници.

Према њиховим речима, они се надају да су у лабораторији успели да произведу одрживу кафу.

То је заиста права кафа, јер у овом производу нема ничега осим – кафе, каже Хеико Рисцхер, из финског Техничког истраживачког института ВТТ, показујући зделицу пуну смеђег праха, преносе медији.

Илустрација: Производњом овакве кафе могу се избећи бројни еколошки проблеми / Фото: Pixabay

Он и његове колеге из финског института верују да ће се производњом овакве кафе избећи бројни еколошки проблеми које изазива масовна производња једног од најпопуларнијих напитака у свету.

Њихова кафа није самлевена из зрна, већ је узгојена из групе делова биљке кафе у строго контролисаним условима у биореактору. Кад се препржи, прах се може припремати на потпуно једнак начин као и конвенционална кафа, пишу медији.

Извор:https://www.ekapija.com/news/3478149/iz-finske-stize-kafa-proizvedena-u-laboratoriji

Srodni tekstovi

Оставите коментар