Радоје и три сестре су доказ да се може лепо живети на селу

Аутор: draganadpetrovic
480 посета

Млади инжењер Радоје Бацковић, из засеока Милошевићи на Шавнику, али и његове три сестре – две близнакиње и још једна, сви су факултетски образовани – инжењери.Радоје и једна сестра грађевински, а друге две – близнакиње пољопривредни, од тога једна и магистар са дипломом из Будимпеште.

И поред факултетских диплома вукла их је жеља да се врате селу па је Радоје дошао на идеју о породичном бизнису – лети туристичком, а целе године пољопривредном!
Радоје предложио, сестре послушале и после мукотрпног почетка разрадио се на планини невероватан бизнис!

Илустрација: Бунгалови за туристе, али и сир, мед, сир и остали домаћи производи са газдинства

Иако су породица пуна диплома њихово имање у засеоку Милошевићи пуно је оваца, коза, говеда без којих нема живота јер праве свој домаћи сир и суше месо, неопходно за ресторан у којем служе своје госте, туристе који долазе из читавог света.
Радоје држи и коње јер странци, каже, воле да јашу стазама које је осмислио и уживају у томе. Млади газда додаје и да сву ту стоку држе и због себе јер цела породица са све родитељима током целе године живи на селу и од тога се храни.

Радојев отац Рајко, за ког син каже да су га највише оптеретили јер је главни за све око стоке и баште у којој гаје лук, кромпир и све друго што им треба за себе и туристе, вели да му ништа није тешко, само кад су деца срећна.

Он и његова жена додају да су задовољни што су децу ишколовали, извели их на прави пут, а срећан је и кад су му гости задовољни јер долазе знајући да је код Бацковића све домаће – од хране, изворске воде, преко поврћа, сокова и ракије. Рајко открива и да многи туристи траже да пробају да помузу краву или овцу, да виде како се то ради…
Иначе, Бацковићи су имање у Милошевићима купили, родом нису одатле од давнина, а на њему су подигли 9 кућица у које стане педесетак гостију.

Отац је задужен за најтежи део, око стоке, баште и имања, а остатак фамилије око кухиње, ресторана, гостију, чишћења бунгалова…

Илустрација: Радоје има и коње за туристе који воле јахање

Сестра Милица каже да им туристи долазе од маја до октобра, а кад то прође целу зиму се ради да се спреми све што треба за следећу сезону. Милица је вредна, она и њена сестра устају рано, онда се замеси хлеб, пите, приганице али каже да су мама, тата и брат ипак ти који вуку највише а да су оне задужене више да све то улепшају и представе туристима који воле да виде како се то домаћински живи на селу.

Радоје каже и да су хтели да покажу и докажу да је живот на селу могућ и да се исплати, није лако, доста се ради, али млади на селу имају шансе за добар живот.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4187864/radoje-sa-tri-sestre-drzi-porodicni-biznis-seoski-turizam-na-savniku

ФОТО: Printscreen Youtube RTCG

Srodni tekstovi

Оставите коментар