Упркос суши и високим дневним температурама година у повртарству није била лоша. Професионални повртари…
Ратарство и повртарство
-
- Ратарство и повртарство
Дански пољопривредник успешно води производњу кромпира са субвенцијом од 53 евра по хектару
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicХенинг Тибо (Henning Thybo), 57-годишњи фармер из места Арнборг у Данској, већ деценијама успешно…
- АгроекономијаИндустријско биљеРатарство и повртарство
УСДА драстично смањује прогнозу светске производње уљарица
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicУ новембарском извештају о светској понуди и потражњи (WASDE), стручњаци USDA су смањили прогнозу…
- Биљна производњаРатарство и повртарство
Минимална улагања, зарада одлична, а мало ко га сеје
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicРетко ко од ратара се одважи на узгој мака у Србији, а нико није…
- Ратарство и повртарство
Посадиш, убереш за 40 дана и зарадиш
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicБИЈЕЉИНА – Породица Менсура Хаџића из Јање код Бијељине обрађује пет хектара, од чега…
- АгроекономијаРатарство и повртарство
НИКАДА ВЕЋИ УВОЗ КРОМПИРА: Руско и белоруско поврће преплавило наше пијаце и трговине
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicОве године Србија се суочава са рекордним увозом кромпира – до сада је увезено…
- АгроекономијаРатарство и повртарство
Производња и прерада сунцокрета – актуелно стање
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicРепублички завод за статистику објавио је процену овогодишњег рода на дан 5. септембра, према…
- Ратарство и повртарство
Врхунски агрономи, знање и искуство гарант квалитета домаћег семена
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicОвог лета имали смо незапамћену сушу која је највише погодила ратарске културе посебно кукуруз.…
- Ратарство и повртарство
Календар за сетву поврћа – ево шта сада можете да засејете?
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicПравовремена сетва поврћа кључна је за постизање богатих приноса и квалитетних усева. Ако желите…
- Ратарство и повртарствоТехнологија прераде
Чак и уље може да поквари зимницу, ево седам савета за успех!
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicШиром Србије шири се мирис печене паприке. Ево неколико савета и утисака са терена. …