Ускоро ће бројни производи из Србије моћи у ЕУ. Ево какав је договор пао!

Аутор: Gdjakovic
618 посета

Србија се после 30 година одсуства враћа на тржиште ЕУ и то у сектору пилећег и свињског меса јављају медији из Брисела преносећи поруку министра Бранислава Недимовића који каже да последња инспекција, што се тиче свињског меса, стиже у фебруару 2022, а потом и одобрење Европске комисије.
Ово ће имати велики утицај на стабилност тржишта сматрају и пољопривредници и кланичари јер ће се далеко више брже и лакше тржишта отварати, а биће смањени и тршкови транспорта.


Када је реч о пилећем месу оно ће и пре свињског кренути пут ЕУ. То ће се десити јер ће процедура одобрења почети већ за две недеље. Србија је добила могућност подношења захтева и за извоз живе стоке сазнајемо из Брисела.
„Република Србија је урадила све што је било потребно. Било је пуно препрека како људских тако и административних али посао је ипак завршен“ кратко је рекао министар Недимовић који се обратио медијима у Бриселу након састанка. Очигледно је Недимовић задовољан и видно расположен након састанка са званичницима ЕУ а фотографије говоре више од речи…

Srodni tekstovi

1 коментар

Никола 28. септембар 2021. - 14:50

„Србија је добила могућност подношења захтева и за извоз живе стоке сазнајемо из Брисела.“
Да ли се ово односи на сву стоку или само на две поменуте?

Одговори

Оставите коментар