Објављено о чему су пољопривредници разговарали са министарком Јеленом Танасковић

Аутор: Gdjakovic
239 посета

У Министарству пољопривреде је одржан састанак произвођаца млека са ресорном министарком Јеленом Танасковић.
Удрузење произвођаца млека Шумадије и Поморавља је присуствовало том састанку и укратко Вам преносимо детаље са тог састанка.

1. Да млекара Меггле обара цену млека је тачна, али се Меггле правда да су скинули цену због квалитета млека. Министарство зна и испитаће случај и ако неко има замерку на анализе млекаре Национална лабараторија ради. Они узимају узорке по позиву и њихова анализа је коначна.
По информацијама које има Министарство пољопривреде од млекаре Меггле реч је о малом броју произвођаца млека којима је млекара смањила цену.
2. Јавни позив за тов ћр се исправити и биће обухваћени они сточари који нису могли да прибаве документацију.
3. Предлог за 100.000 по јуници ће се исплаћивати за јунице од 12 до 24 месеца није коначан. Разматрају се технички детаља и очекује се за другу половину године јавни позив.
4. Агро картице за нафту које су блокиране а имају права на јосжш горива, ће бити решена у најбржем року.

5. Квоте се строго контролису и Министрарство прати ситуацију са квотама и ценом млека и самим тиме се контролише да цена млека не пада.
6. Правилник за нафту по грлу ће бити спреман у току ове године а примена ће кренути следеће године.

Ово је пренео пттпредседник Удружења произвођаца млека Шумадије и Поморавља
Иван Павловић.

Илуатрација: Мукама сточара никад краја

Са друге стране на сајту Министарства је објављено кратко саопштење:

Позивамо све пољопривреднике који се баве производњом млека а желе да провере његов квалитет да се јаве Дирекцији за националне референтне лабораторије где могу извршити све потребне анализе.

Лабораторија за анализу квалитета и безбедности млека на располагању је свим нашим пољопривредним произвођачима у сваком тренутку и они имају могућност и право да тамо обаве анализе или додатну проверу уколико је то потребно или имају било какву врсту сумње у резултате анализа квалитета млека.

Сви заинтересовани произвођачи могу извршити анализе сировог млека у Дирекцији за националне референтне лабораторије, Батајнички друм 7. део, бр 10, 11080 Земун. Више информација можете добити радним даном од 8 до 15 часова на телефон: +381 11 377 2014.

ИЗВОР: Вибер и МПШВ

Хрватска улаже у сточарство скоро 600 милиона евра

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар