Драган открио тајну сушења „адидас сланине“

Аутор: draganadpetrovic
298 посета

Влашки крај је изузетно повољно поднебље за сушење и димљење меса. Руже ветрова долазе од Тополе, Рудника, Венчаца и Космаја и из тог разлога ово подрдручје је изузетно добро за овакву врсту прераде меса, тврди Драган Јоцић из Влашке.

– Ову сланину коју ми правимо може само Златибор па Влашка да направи. Сланину сам спремио за манифестацију у Влашкој која ће бити 19. и 20. фебруара под називом „Шумадијски дани сувог меса“ – каже Драган.

У домаћинству Јоцића поред сланине могу се затећи и многи други домаћи прозводи попут домаћих јаја од препелице, ракије од дуње, шљиве, лозе…

Димљена јаја од препелице су јединствени производ за који многи нису чули. Штавише, и сам Драган каже да још увек није упознао још некога ко их прави.

Илустрација: Влашки крај је изузетно повољно поднебље за сушење и димљење меса

Он  има неколико занимања, међу којима су пчеларство и узгој јапанске препелице. Како каже, прво је почео да пије та јаја због себе и свог здравља, а онда је дошао на идеју да направи нешто ново, атрактивно и укусно.

Припрема димљених јаја од препелице је јако једноставна.

– Јаја се искувају, очисте, баце се мало на дим, упакују у природно уље, убаце се и додаци и то је то – открива Драган.

Испоставило се да је настао јако вредан производ који се допада великом броју људи.

Драган има 200 препелица, које му дневно дају 100 до 120 јаја.

Свој производ, Драган препоручује својим пријатељима и познаницима и свакоме ко жели природан, укусан и здрав оброк.

Ове године Драган се први пут опробао и у прављењу ракије од дуње и по свему судећи печење дуње ће постати традиција. Прошле године засадио је свој воћњак и чим дуње израсту ракије ће бити у већим количинама.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4353169/ako-se-ovako-osusi-onda-bolje-nema-dragan-iz-vlaske-objasnio-koji-je-najbolji-metod-za-susenje-mesa-ovo-je-njegova-tajna

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар