Korona otkazala skupštinu SPOS-a

Аутор: dzonioff
1,2K посета

Kao što ste sigurno čuli, širenje bolesti KOVID-19 se znatno ubrzalo poslednjih dana, a današnjom odlukom republičkog Kriznog štaba, u potpunosti je onemogućeno održavanje Skupštine SPOS-a zakazane za sutra u Beogradu, iako imamo odobrenje Kriznog štaba Grada Beograda.

Prethodnih dana učinili smo sve što smo mogli da se Skupština ipak održi, iako je veliki broj udruženja kontaktirao SPOS sa molbom da se sednica Skupštine odloži, a neka udruženja su podnela i zvaničan zahtev. Takođe, Fakultet veterinarske medicine, iako nam je dao saglasnost za korišćenje njihove velike sale, obavestio nas je da zbog njihovih unutrašnjih pravila, zbog aktuelne epidemiološke situacije, salu ipak neće moći da nam ustupe. Isto nam je odgovorio i Poljoprivredni fakultet. Tražili smo sale širom Beograda (čak i okolnih mesta, spremivši se da platimo autobuse da ljude od glavne stanice u Beogradu prevezu do konkretne sale), ali nijednu takvu salu nismo uspeli da nađemo koja bi bila spremna da nas primi. Na kraju je Beogradski sajam prihvatio da nam ustupi celu halu 1A, da stolice postavimo na međusobnoj udaljenosti od 2 m, ali su nam juče i oni otkazali. Čak i da nisu, današnje nove mere republičkog Kriznog štaba bi to onemogućile.

Prema tome, prinuđeni smo da vas obavestimo da se sutrašnja sednica Skupštine SPOS-a otkazuje, dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje shodno odlukama države, ili dok je ne održimo na neki drugi način (u pisanom obliku ili onlajn internet vezom), o čemu će IO SPOS-a doneti odluku narednih dana i o tome obavestiti udruženja pčelara.

U međuvremenu, radi koliko toliko nesmetanog rada SPOS-a u ovim očajnim epidemiološkim uslovima, IO SPOS-a je prinuđen da preuzme jednu od svojih ingerencija, shodno Statutu SPOS-a, član 45, stav 7. Shodno tome, IO SPOS-a je doneo odluku da usvoji sva dokumenta predviđena za razmatranje na ovoj sednici Skupštine, kako bi SPOS nastavio nesmetano da radi i ostvaruje planirane ciljeve za ovu godinu, a da na sednici Skupštine koja će se održati kada se za to steknu epidemiološki uslovi, o tome obavesti Skupštinu, kako Statut i nalaže.

Poseban je problem što nam predstoji period intenzivnih radova na pčelinjaku, te apelujemo na udruženja da za delegate na predstojećoj Skupštini delegiraju one koji su u mogućnosti da dođu na Skupštinu u svakom trenutku, bez obzira na radove ne pčelinjaku, jer ne možemo znati datum održavanja, pošto je očigledno da se pandemija neće brzo smiriti i da će Skupština biti održana opet u uslovima pandemije, ali u nekoj njenoj mirnijoj fazi.

Izvor:https://spos.info/otkazana-skupstina-spos-a/

Srodni tekstovi

Оставите коментар