Мед Крњевац провереног квалитета још нема реакција СПОС-а и лабораторије која је радила анализе

Аутор: Gdjakovic
601 посета

Ипак нема шећера у њиховом меду: Компанија се огласила након анализе у иностранству
Тврде да су највећи извозник конвенционалног и органског меда из Србије

Итраживање о квалитету меда у Србији које је објављено у септембру ове године показало је да 22 од 25 тестираних произвођача меда у Србији нису прошли тест аутентичности. На листи производа који нису прошли тест нашла су се три меда компаније „Крњевац“. Они су се сада огласили саопштењем након што је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде извршило ванредну контролу производа.

Анализе које је доставио произвођач као доказ:

Krnjevac lipov med 250g MDM 500G summary report Krnjevac bagremov med 250g

„Резултати ванредне инспекције меда у Србији, а коју је наложило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, показали су да је мед Крњевац провереног квалитета и да њихови производи на полицама широм земље не садрже додате шећере. Анализом спроведеном у иностраној лабораторији доказано је да су недавно објављени наводи о томе да овај мед није прошао тест аутентичности, односно да је фалсификат, неистинити“, наводи се у саопштењу.

Ветеринарска инспекција послала је узорке меда истог лота на детаљну анализу у сертификовану аустријску лабораторију Импринт Аналитyцс који су показали да је Крњевац мед изузетно високог квалитета.

– Од старта смо знали да је наш мед проверен и зато смо одмах јавно иступили јер верујемо да потрошачи имају право да знају шта купују и да нико не треба да их обмањује. Сваки килограм меда проверавамо двоструко пре него што се нађе на полицама маркета широм земље. То најпре чинимо интерно, а онда и у страним лабораторијама које су светски признате за међународни извоз. Наша фирма је највећи извозник конвенционалног и органског меда из Србије, са учешћем већим од педесет одсто укупно извезеног меда из земље и за нас је врхунски квалитет меда императив – истакао је Иван Грујић, директор компаније Цмана доо, огранак Медино и нагласио да се исти мед пакује и за домаће и за страно тржиште.

Из компаније истичу да поседују најсавременију опрему у земљи за контролисање квалитета меда и пчелињих производа, као и да сваки купац може у било ком тренутку да им затражи детаље.

Једина три производа која су „положила“ тест аутентичности крајем септембра били су: Липов једноцветни мољани мед „Аза“ (400 г), Багремов мед врцани „Гохеалтхy“ – „Тисацооп“ (450 г) и Багремов мед „Наш мед“ (500 г).

СПОС и АНА ЛАБ још нису реаговали на ово саопштење.

(Телеграф Бизнис)

Фото: Крњевац мед

 

Srodni tekstovi

2 коментари

Zoran 13. децембар 2023. - 16:49

Pa sto ih niste tuzili onda za narusavanje vaseg ugleda i omalovazavanje vasih proizvoda nije mi jasno!

Одговори

Оставите коментар