Како направити органски мед?

Аутор: draganadpetrovic
843 посета

Иновациони бизнис центар Златибор, уз подршку кабинета министра за иновације и технолошки развој, организује конференцију “Иновације у пољопривреди”. Посетиоци ће на конференцији добити корисне информације о иновативним решењима и савременој подршци у пољопривреди као и о исхрани у сточарству, пчеларству у циљу органског узгоја и лакшег праћења производње, али и унапређења продаје
Другог дана конференције међу говорницима се нашао и професор Иван Пихлер, са Пољопривредног факултета у Новом Саду.На конференцији ће говорити осам предавача из области пољопривреде а панели су подељени на три теме. Конференција ће бити одржана 9. и 15. октобра у Културном центру Златибор. Првог дана конференције говориће се о исхрани животиња. Другог дана биће одржана предавања о дигиталним пољопривредним газдинствима која доприносе бољим приносима. Присутни ће имати прилику да чују како се ИТ технологије могу искористити при давању воде биљкама под земљом и предностима које таква примена са собом носи.

Илустрација: Органски мед изузетно цењен код потрошача

Другог дана конференције међу говорницима се нашао и професор Иван Пихлер, са Пољопривредног факултета у Новом Саду.
-Професор Пихлер ће говорити о исхрани пчела, што је веома важно данас, с обзиром на временске услове и промену климе, али и великог ризика од тровања пчела. Западна Србија је медарски крај, али такође нам је врло значајно присуство предавача са Пољопривредног факултета из Новог Сада, јер су они еминентни у овој области- наглашава за НС Уживо Дарко Ђуровић, директор Иновационог бизнис центра Златибор.

Саговорник истиче да ће сви заинтересовани на панелу о пчеларству моћи да чују о новој погачи за пчеле која је базирана на органским елементима, што ствара услове за производњу органског меда.
-Наша циљна група су произвођачи са Златибора, а конференција ће моћи да се гледа и онлајн, на Јутјуб каналу. Оба дана конференције почињу у подне- казао је Ђуровић.

Извор:https://nsuzivo.rs/novi-sad/kako-napraviti-organski-med-novosadski-profesor-na-konferenciji-o-pcelarstvu-na-zlatiboru

Srodni tekstovi

Оставите коментар