Већ кажњена фирма опет муља са медом

Аутор: draganadpetrovic
1,3K посета

Након извештаја из више извора о појави меда сумњивог квалитета фирме Ириком у маркетима Светофор, СПОС је пријавио сумњив мед ветеринарској инспекцији. Како сазнајемо, акција је већ спроведена, а ускоро ћемо објавити резултате.
Подсећамо, ово није први пут да је мед ове фирме због сумњивог квалитета повлачен са тржишта. Још 2016. У трговинским објектима широм Србије, продаје се мед произвођача “Ириком”. Мед поменутог произвођача је више пута повлачен из продаје и произвођач затваран.

Илустрација: За неке произвођаче ни казне не помажу/ Фото: Pixabay

Цена овог меда је, по правилу, знатно нижа од тржишне. Разлог за то је продаја меда који је заправо пекарски (мед који се претежно користи у пекарској индустрији за кување или печење), али то купац може да сазна само уколико информацију о томе прочита на полеђини производа.Пре две године Фирма Ириком доо и одговорно лице осуђени су за привредни преступ на основу Закона о безбедности хране, на новчане казне, и то фирма Ириком доо у износу од 200.000 динара, и одговорно лице у износу од 40.000 динара. Поред тога, фирми Ириком изречена је и заштитна мера забране обављања делатности обраде, прераде, складиштења и продаје багремовог меда у објекту окривљеног правног лица у Земуну у трајању од 10 месеци.
Међутим, изгледа да ово није билодовољно, па су наставили са старом праксом и купцима уваљују неквалитетан производ који називају мед.

Извор: https://spos.info/spos-prijavio-irikomov-med-u-marketima-svetofor/

spos.info/irikom-pao-na-trecoj-presudi/

Srodni tekstovi

Оставите коментар