АПИ терапија се све више примењује, ево како то изгледа у Босни и Херцеговини

Аутор: Gdjakovic
545 посета

Породица Ђурђевић, има пчелињак који се налази на два километра од манастира Ступље, на јужном диелу општине Прњавор, у подножју планина Љубић и Чавка, а поред риеке Укрине. У овом природном амбијенту, још од 2000. године, традиционалним узгојем, остварили су 110 пчелињих друштава, која својим марљивим радом стварају цели спектар производа: мед, полен, прополис, восак, али и нове ројеве.

ФОТО: https://pssrs.net/

У жељи да развије своју производњу, породица Ђурђевић, купује земљиште у селу Ратковац, те гради АПИ центар, који се налази на свега 2 км од магистралног пута Бања Лука-Прњавор, где су смештене 4 инхалационе јединице и пчелињак од 30 друштава. Како наводи породица Ђурђевић, велики је интерес за овај вид инхалације, што им чини велико задовољство.

Домаћи сок од парадајза без адитива и конзерванса

Објекат је изграђен од природних материјала у чијем се ентеријеру налазе пчелиње кошнице које обављају нормалну функцију уношења и складиштења меда, а служе као извор честица ваздуха, које кроз инхалатор, директно спојен на кошницу, долази до корисника.

Према мишљењу лекара, поред респираторних проблема, АПИ инхалација лиечи алергије, инфекције усне шупљине, мигрене, обољења синуса, а корисна је и за јачање имунитета, побољшање општег психофизичког стања организма, кардиоваскуларних болести, стреса, депресије.

Пчеле радом својих крила стварају ваздух у кошници којим се инхалира. У принципу, све оно што пчела унесе у кошницу, путем инхалатора, који проводи ваздух из кошнице, удишемо директно у плућа. Закључујемо да су те микрочестице, најздравији пчелињи производ који доспе директно у плућа и у крвне судове, где се врши директна апсорпција. Иначе, ово је најбољи начин апсорпције свих производа од меда, преко прополиса, цветног праха и матичне млечи.

Третман инхалацијом траје минимум двадесет дана у континуитету, до пола сата (30 минута). Дакле, двадесетак дана потребно је долазити на третман, како би инхалација имала значај у побољшању имунитета и здравственог стања.

Богданка Јамеџија

Извор: https://pssrs.net/api-komora-porodice-djurdjevic/ 

Srodni tekstovi

Оставите коментар