Порука из Новог Сада: Сачувајмо пчеле – спасимо свет

Аутор: draganadpetrovic
709 посета

У Привредној комори Војводине одржан је скуп „Сачувајмо пчеле – спасимо свет“ у организацији Удружења пољопривреде Привредне коморе Војводине, Пољопривредног факултета у Новом Саду и Савеза пчеларских организација.

Радомир Влачо, председник Групације за пчеларство Привредне коморе Војводине истакао је да је циљ скупа да се скрене пажња на пчеларску производњу као и да се пошаље порука ратарима о примени савремене технологије и угрожавању производње.

– Сваке године се одржава овај скуп у Привредној комори Војводине и може се рећи да помака има што се тиче скретања пажње на проблеме пчелара. Што се тиче казнене политике, она се примењује и они који примењују недозвољена средства најчешће су кажњени – истакао је Влачо.

Саша Чолак, председник Савеза пчеларских организација Војводине казао је да је у овом тренутку највећи страх пчелара због несавесне употребе пестицида и других средстава у заштити воћа.

– Едукација је веома важна и ми ћемо се трудити да се што више скупова са сличним темама одрже – рекао је Чолак.

Скупом је модерирала проф др Нада Плавша са Пољопривредног факултета у Новом Саду уз присуство др Ивана Пихлера са Пољопривредног факултета.

Извор: https://www.agrotv.net/u-privrednoj-komori-vojvodine-odrzan-tematski-skup-sacuvajmo-pcele-spasimo-svet/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар