I to je moguće: Prodata krava plaćena bitkoinom

Аутор: dzonioff
966 посета

U Crnoj Gori je prodata prva krava koja je plaćena bitkoinima, objavio je crnogorski portal Seljak.me i naveo da je krava, kojoj je zbog valute kojom je plaćena nadenuto ime Bitkoinka, prodata za oko 0,03 bitkoina što, kako se navodi, iznosi oko 1.350 evra.

Na sajtu poljoprivredne zadruge Seljak.me navodi se da je ovo prvo digitalno selo koje je u Crnoj Gori povezalo kupce i prodavce poljoprivrednih proizvoda i uvelo senzor teljenja i pametnu ogrlicu sada otišlo i korak dalje, i organizovalo kupoprodaju krave i to pomoću bitkoina.Navodi se takođe da će se potencijali bitkoina tek ispoljiti u bliskoj budućnosti i da je transakcija uspešno realizovana zahvaljujući agentu za kriptovalute, Novaku Svrkoti.

Anđela Bojić koja je kupila Bitkoinku rekla je za Seljak.me da se razlozi za ovakav potez nalaze u spoju poljoprivrede i modernih tehnologija.

„Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije“,“ rekla je ona.

Izvor:https://www.blic.rs/biznis/u-crnoj-gori-prodata-prva-krava-placena-bitkoinom/jpbfxyp

Srodni tekstovi

Оставите коментар