Људи у шоку, ево чиме ће Закерберг хранити и појити своја говеда

Аутор: draganadpetrovic
336 посета

Милијардер Марк Закерберг најавио је узгој говеда на једном хавајском острву. На свом Фејсбук налогу открио је чиме планира да их храни.

– Почео сам да узгајам стоку на ранчу Ко’олау на Кауаију, а циљ ми је да произведем најквалитетнију говедину на свету. Говеда су ваги и ангус, биће храњена брашном од макадамије, а пиће пиво које производимо на имању – део је објаве Марка Закерберга, оснивача и извршног директора компаније Мета која обухваћа различите платформе и технологије, укључујући друштвене мреже као што су Фејсбук и Инстаграм.

У Чачак стигле краве ВАГИ из Јапана – посебна раса изузетног квалитета меса

 

ЧИТАВ ПРОЦЕС ЛОКАЛАН

Даље пише како жели да читав процес буде локалан и на бази циркуларне економије. Каже како свака крава поједе 2,3 до 4,6 тона хране годишње, за шта му треба пуно стабала макадамије које дају истоимени плод, орах богат витаминима, минералима и протеинима.

– Моје ћерке помажу у садњи стабла макадамије и брину се о нашим животињама разних врста. Још смо на почетку путовања и занимљиво је развијати га сваке сезоне. Од свих мојих пројеката, овај је најукуснији – закључио је у објави.

Реч је комплексу вредном 100 милиона долара, пише Вирд, а који се налази на хавајском острву Кауаи. Имање наводно укључује и поџемно склониште опремљено сопственим изворима хране и енергије.

И није Закерберг једини милијардер који се окреће ка пољопривреди. Подсећамо, најбогатији човек на планети Бил Гејтс немилице последњих година купује земљу у Америци. У новембру 2021. он је купио 2.100 хектара пољопривредног земљишта у Северној Дакоти. Суоснивач Мајкрософта последњих година троши огромне своте новца на пољопривреду. како су писали амерички медији он им аранч у Вајомингу, али и 100.000 хектара земље у Калифорнији, Илиноису, Ајови, Луизијани и другим државама и кад се све сабере то је област седам пута већу од Менхетна.Ленд рипорт је 2021. године саопштио да Гејтс поседује скоро 269.000 хектара широм Америке. Више је него очигледно да најбогатији људи на планети схватају значај производње хране као једини стабилан сектор који ће одолети било којој економској кризи која може да погоди планету. Људи морају да једу зар не?

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4335370/cukerberg-poceo-sa-uzgojem-goveda-ali-to-nije-sve-nikada-ne-biste-pogodili-cime-planira-da-hrani-krave

Srodni tekstovi

Оставите коментар