Шта ће понудити српски органски произвођачи на највећем сајму у Нирнбергу

Аутор: draganadpetrovic
246 посета

Српски органски произвођачи ће се, традиционално, пету годину заредом представити у оквиру Националног штанда Србије на Међународном сајму органске хране BIOFACH који се одржава од 14. до 17. фебруара 2023. године у Нирнбергу (Немачка), саопштила је ПКС.

Дванаест компанија из Србије представиће своје производе под слоганом „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation“, а уз подршку Привредне коморе Србије, Развојне агенције Србије, Швајцарског програма за промоцију извоза (СИППО) и Националне асоцијације Сербиа Органица.

Своју извозну понуду представиће компаније Менеџ из Крушевца, Екоагри Сербиа из Беле Цркве, Master food из Ужица, Фруторга из Прокупља, Медино из Крњева, БМД, Дреновац и Yugotrejd из Ариља, Organic fruit траде из Шапца, ИТН Гроуп из Београда, Агро-БИС из Блаца и ЕС комерц из Пријепоља. Посетиоцима и потенцијалним пословним партнерима наше компаније понудиће широк асортиман производа од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа и поврћа, воћних пиреа, сушених печурака, до производа од житарица, органских тестенина, воћних намаза и органског меда.

– У протеклих неколико месеци наши излагачи били су посвећени припреми за наступ на сајму БИОФАЦХ 2023, уз посебну подршку Привредне коморе Србије и Швајцарског програма за промоцију извоза (SIPPO) – каже Бојана Лаловић из Центра за организацију сајмова ПКС.

– Фокус припрема за наступ био је на одрживости и промоцији одрживе производње. Компаније су стекле увид у све сегменте производног процеса у глобалним ланцима снабдевања, од припреме сировине до паковања за које су заинтересовани инострани купци – навела је Лаловић.

Илустрација: У понуди ће бити и органски мед

– На Националном штанду биће организовано више догађаја под називом „Партнерство за одрживост“, који ће бити прилика да угостимо партнере и купце из Скандинавије, Швајцарске и Немачке, промовишемо производњу српских органских произвођача, као и да научимо више од лидера одрживости, као што су скандинавске земље – указала је она.

BIOFACH је највећи светски сајам у области органске производње и одржава се под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM), чији је члан и ПКС. Традиционално се током четири дана трајања сајма одржавају конференције, семинари и радионице, који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4024682/srpska-organska-hrana-petu-godinu-zaredom-na-sajmu-biofach

Srodni tekstovi

Оставите коментар