Све о обуци из области органске производње

Аутор: draganadpetrovic
539 посета

Београд, 11.04 – Нaциoнaлнo удружeњe зa рaзвoj oргaнскe прoизвoдњe, Serbia Organika уз подршку ГИЗ пројекта за развој приватног сектора у Србији oргaнизуje тренинге из области органске производње намењене особљу Регионалних развојних агенција и локалних самоуправа из сектора пољопривреде и руралног развоја.
Са скоро петнаест година искуства у развоју органске производње, Serbia Organika је иницирала велики број активности и организовала бројне обуке са циљем да се сектор органске производње унапреди на свим нивоима, да се она промовише и да се нови произвођачи мотивишу да се укључују у органску производњу. Ово је посебно важно за мале произвођаче којима је овај тип производње економски исплативији, а органска храна полако постаје све препознатљивија и траженија и на домаћем тржишту.
Циљ пројекта који подржава ГИЗ пројекат за развој приватног сектора у Србији је да се значај и потенцијал органске производње као и њени принципи промовишу и прiближе становништву на локалном и регионалном нивоу у чему су Регионалне развојне агенције и локалне самоуправе од изузетног значаја. Полазници ће након обуке стећи знање о стандардима органске производње, о законодавном и институционалном оквиру, о мерама подстицаја органској производњи, и биће први контакт новим произвођачима који улазе у органску производњу, али и онима који су већ сертификовани или су на путу да то постану. Са друге стране, произвођачи ће имати могућности да добију све потребне информације о органској производњи на једном месту.

-Прва обука ће одржати у Нишу 15 . априла 2022. године у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Југ.
-Друга обука ће се оджати у Зајечару 19. априла 2022. године у сарадњи са РАРИС – Регоналном агенцијом за развој источне Србије.
Остале обуке ће бити организоване током маја 2022. године

За све додатне онформације се можете обратити на следћи контакт:
Ивана Симић, Генерални секретар, +381 65 8556868, имејл: ivana.simic@serbiaorganica.org

 

Извор: Агробизнис магазин

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар