Нови Сад повећава субвенције за развој органске производње

Аутор: draganadpetrovic
470 посета

За 2021. годину планирано је повећање средстава за развој органске производње у Новом Саду на 5,5 милиона динара, а све у циљу повећања броја произвођача и површина под органском производњом, изјавио је Члан Градског већа Новог Сада за привреду Милорад Радојевић.

Према његовим речима, тренутно је 10 органских произвођача укључено у пројекат Града Новог Сада, на површини од око 40 хектара.

Илустрација: Шире се засади под органском производњом

Он је са руководиоцима подручних пољопривредних служби из Републике Српске на челу са помоћником министра пољопривреде РС Гораном Бурсаћем и представницима Органиц Цонтрол Сyстем, обишао биогаздинство „Кузмановић“ на Ченеју.

  • Добро искуство и одлични резултати Града Новог Сада су пример за многе локалне заједнице како у Србији тако и у региону, те да је ово добра прилика да се новосадски начин рада представи и гостима из Републике Српске. Од почетка активности на реализацији мера за подстицање развоја органске производње постоји сарадња са стручним установама и сертификационим организацијама које се реализују у зависности од мера које су биле предвиђене акционим плановима и програмима подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града – рекао је Радојевић.
Илустрација: Град Нови Сад већ 10 година помаже органске произвођаче/ Фото: Pixabay

Нови Сад већ десет година успешно помаже органску производњу. Укупне субвенције, у периоду од 2011. до 2020. године, које је Град уложио за развој органске производње износе 29,8 милиона динара, наведено је у саопштењу Кабинета градоначелника Новог Сада.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3272533/novi-sad-povecava-subvencije-za-razvoj-organske-proizvodnje-u-2021-na-55

Srodni tekstovi

Оставите коментар