Из прве руке: Изазови у пластеничкој производњи органске хране

Аутор: draganadpetrovic
497 посета

Пластеничка производња све је популарнија код пољопривредника, а температуре које су за 20 степени више него напољу, не представљају им проблем.Породица Милојевић из Горње Горевнице код Чачка деценијама се бави производњом поврћа, а данас се она обавља на 14 пластеника.

„На површини око 25 ари радимо 10 платеника црвене паприке, три парадајз паприке и један сомборке. Ово поврће из плстеника радимо као органску храну, изузетно је здрвог квалитета, без прскања и пестицида. Сви ови производи налазе се на нашој трпези и то једу и наша деца”, рекао је Мирослав Милојевић.Цена пољопривредних култура из пластеника за око 40 процената је виша у односу на оне који се производе у њивама.

Илустрација: Производе неколико врста паприке

„У предности смо јер наши производи стижу пре, а скупљи су због самих улагања, целофана, пластеника, конструкције. Најбитнија предност је понуда здраве хране што је основ живота и будућности код нас. Сада је стигла паприка и њена цена је константна, неких 160 динара већ неколико година”, рекао је Милојевић.

У породици Милојевића сви раде заједно, три генерације учествују у производњи и заједно се договарају око свега.

Извор: http://www.glaszapadnesrbije.rs/944712/Milojevici-iz-Gornje-Gorevnice-lideri-u-plastenickoj-proizvodnji-organske-hrane/

Srodni tekstovi

Оставите коментар