Изложба органских производа на Пољопривредном сајму у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
340 посета

На Изложби органских производа на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду и ове године представиће се многи органски произвођачи са својим производима.Од 2011. године Министарство, пољопривреде, шумарства и водопривреде и Национално удружење Сербиа Органика организују Изложбу органских производа на којој многи органски произвођачи из целе Србије имају прилику да захваљујући финансијској подршци Министарства пољопривреде промовишу своје производе.

На изложби која се одржава у хали 1А биће представљени разноврсни органски производи, као што су поврће, воће, печурке, чајеви, месо, јаја, сокови, џемови, воћни намази, сушено воће, тестенине, вино, као и традиционални производи попут ајвара, пинђура и друго.

Овогодишња изложба ће имати и неколико новитета. Први пут на овој изложби биће представљено органско јагњеће и телеће месо које долази са пашњака Голије које производи група органских произвођача.

Такође, новитет овогодишње изложбе биће и четири врсте органских печурака: старопланинска буковаца, краљевска буковаца, лавља грива и шитаке.

Поред прехрамбених органских производа, произвођачи и сви заинтересовани за бављење органском производњом имаће прилику да на овој изложби пронађу и одобрена средства за обављање органске производње: саднице, семена, средства за заштиту и исхрану као и оплемењиваче земљишта.

На заједничком штанду Министарства пољопривреде и Сербиа Органике биће инфо пулт где ће заинтересовани моћи да се информишу о свим важним темама у вези органске производње, као што су актуелни подстицаји, прописи, сертификација, процедуре и друго, где ће им бити доступни и бесплатни едукативни и промотивни материјали.

Извор: https://www.agrotv.net/izlozba-organskih-proizvoda-na-poljoprivrednom-sajmu-u-novom-sadu/

Srodni tekstovi

Оставите коментар