Гаји коров и млати паре

Аутор: draganadpetrovic
201 посета

На ободу Суботице, налази се мало царство природе – Био-фарма Марковић. Овде вредне руке Јелене Марковић и њене породице стварају право богатство органских производа, претварајући заборављене рецепте у савремене деликатесе.

Јелена, некада хобиста, а данас успешна предузетница, свој пут је започела скромном фармом препеличјих јаја. Међутим, њена страст према здравом животу и органској производњи убрзо је прерасла у нешто много веће. Данас, њена био-фарма представља оазу одрживе пољопривреде и здравог живота.

„Сваке године откривамо нешто ново“, каже Јелена са осмехом.

Ове сезоне, адут је тушт – биљка коју многи сматрају обичном коровом, а заправо је нутритивна бомба. Тушт, заборављено благо наших бака, на фарми Марковић доживљава праву ренесансу.

„Ова биљка је чудо природе“, објашњава Јелена. „Богата протеинима, а сиромашна угљеним хидратима, тушт би заиста могао да буде одговор на многе изазове савремене исхране“.

 

Илустрација: Јелена и тиквице прави на другачији начин/ ФОТО: Pixabay

Али тушт није једина заборављена биљка. У Јелениној кухињи, традиционални рецепти добијају ново рухо. Мариниране тиквице, печене на роштиљу и конзервисане са пажљиво одабраним зачинима, представљају прави летњи ужитак. Пекмези и џемови, припремљени без додатог шећера, чувају аутентичан укус воћа.

„Наша филозофија је једноставна – користимо само оно што нам природа даје“, истиче Јелена. То значи да су сви производи са фарме Марковић 100 посто природни, без икаквих вештачких додатака или хемикалија.

Поред традиционалних култура, попут јабука, крушака и шљива, фарма Марковић може се похвалити и малом плантажом гоџи бобица.

„Имамо између 80 и 100 садница, а свака даје између три и пет килограма бобица“, објашњава Јелена, додајући да ове мале црвене бобице представљају праву ризницу здравља.

Јелена Марковић и њена породица показују да органска производња није само тренд, већ начин живота.

Они доказују да се уз мало маште и много труда могу створити производи који не само да хране тело, већ и душу.

У свету где је брзина често важнија од квалитета, фарма Марковић стоји као светионик – подсећајући нас на вредност стрпљења, традиције и хармоније са природом.

Прича о посвећености

На фарми Марковић сваки члан породице има своју улогу. Заједно, они стварају мале чаролије – од слатких зимница до пикантних маринада. Сваки тегла која напусти њихову фарму није само производ – то је прича о посвећености, љубави према природи и жељи да се очува традиција кроз иновацију.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4419877/za-ovu-biljku-mnogi-misle-da-je-korov-jelena-sa-porodicom-ne-gaji-samo-to-svaki-clan-ima-svoju-ulogu-a-filozofija-je-jednostavna

ФОТО: Printscreen Youtube/Круна ВД

Srodni tekstovi

Оставите коментар