ПРЕДАВАЊЕ: ИЗВОЗ СВЕЖЕГ, СМРЗНУТОГ И ПРЕРАЂЕНОГ ВОЋА И ПОВРЋА У САД

Аутор: Gdjakovic
676 посета

29. септембар 2021, 11:00 – 12:30 часова

Уколико сте произвођач или извозник свежег, смрзнутог или прерађеног воћа и поврца из региона и желите да сазнате све о кључним корацима у извозу на тржиште Сједињених Америчких Држава, позивамо Вас на вебинар “Водич за извоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште САД”, који ће се одржати у среду, 29. септембра 2021. године, од 11 до 12:30 часова, на Зоом платформи.

На овом онлајн панелу ће учесници добити све информације у вези увозних процедура и документације потребне код извоза и пласмана хране на америчко тржиште, регулативе и добијања ФДА броја, као и шпедиције и транспорта хране у САД. По завршетку излагања, учесници ће имати прилику да поставе питања и покрену дискусију са водећим експертима из ове области о изазовима и недоумицама које имају у области извоза на тржиште САД.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) „Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе“, који је усмерен ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора. У оквиру пројекта је израђен и електронски водич и он-лине едукативна платформа усмерени ка унапређењу едукације и подизању спремности извозника свежег, смрзнутог и прерађеног воц́а и поврц́а на трз̌ис̌те САД, који су реализовани у сарадњи канцеларије ФАО и ЕБРД у Србији и Развојне агенције Србије (РАС).

Сједињене Америчке Државе су друго највец́е светско трз̌ис̌те хране, а оц̌екује се да даљи раст по годис̌њој стопи од 1,8%. Онлине продаја хране ће у наредном периоду са тренутних 7% порасти на 11.2% укупне продаје хране у САД што представља изузетан потенцијал за унапређење продаје прехрамбених производа произвођача са Западног Балкана на овом тржишту.

Зоом платформа

РЕГИСТРАЦИЈА: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAvcemurz0rGtBM6wAtJEf_ISn0u3QgW2ey

Srodni tekstovi

Оставите коментар