Конзерве мењају флаше за вино, јерес или паметан избор

Аутор: draganadpetrovic
217 посета

За познаваоце вина јерес, за животну средину добра вест – британски ланац супермаркета Waitrose планира да вина продаје у алуминијумским конзервама уместо у стакленим флашама. Промена ће се односити на вино у малим флашама, осим шампањца, просека, rioha и cava вина (шпанског пенушавог вина). Овај ланац очекује да ће у првој години сачувати 320 тона стакленог паковања.

– Срећни смо што смо пионири у овом кораку и што ћемо допринети да смањење отпада постане још лакше. Алуминијумске конзерве су значајно лакше од стакла и стварају мању количину ЦО2 од еквивалентних једнократних стаклених флаша. Такође, конзерве могу бити рециклиране неограничен број пута – кажу у Waitrose.

Илустрација: Да ли винске флаше полако одлазе у историју?

Само прошле године, у овом ланцу купљено је скоро три милиона малих флаша вина, па се очекује да ће заокрет ка конзервама сачувати више од 300 тона стакленог паковања.

– Све више људи купује пића у конзервама, од коктела до занатских пива, због чега верујемо да и овај заокрет има смисла. Вино у конзерви је сјајан начин да уживате у овом пићу, посебно ако идете на пикник или на неки други социјални догађај. Такође, омогућава муштеријама да пробају различите врсте вина не бринући о цени или отпаду. Надамо се да ће овај корак охрабрити произвођаче да наставе да развијају различите врсте вина у конзервама – кажу у Waitrose.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4018001/waitrose-uvodi-novinu-vino-u-konzervi-umesto-u-staklenoj-flasi

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

1 коментар

Vasilije 15. фебруар 2023. - 08:01

Polako ali sigurno klizimo ka
krajnjem cilju unistenja coveka a pre toga promena psihofizickih osobina covekA kakvog je svevisnji stvorio
Ko opstane imace sta da prica.
A kakav cd to biti covek tj. njegove osobine i karaktet to
verovatno znaju oni sto nadtupaju u ime svdvusnjeg.

Одговори

Оставите коментар