Велика пољопривредна манифестација у Београду – делегације већ стижу!

Аутор: Gdjakovic
358 посета

Трећи сајам АГРОБЕЛГРАДЕ почиње 27. јануара

500 излагача, 5 делегација на високом нивоу и бројни стручни скупови само су део понуде овогодишњег сајма АГРОБЕЛГРАДЕ

На Београдском сајму од 27. до 29. јануара 2022. године организује се трећи Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства АГРОБЕЛГРАД-е који ће отворити ресорни министар Брансилав Недимовић а на којем се очекује присутво његових колега из Републике Албаније, Северне Македоније и Републике Српске. Како су најавили организатори сајма, изложбени простор заузима 30.000 метара квадратних где ће своје новитетe и знање приказати преко 500 излагача из Србије и света. Новина на овогодишњем издању АГРОБЕЛГРАДЕ сајма је то што ће се Албанија и Северна Македонија као и Република Српска представити на националним штандовима где ће бити присутно 50 компанија. У хали 2 Ц поред њих налазиће се излагачи из Руске Федерације коју представља Московски регион. Међу излагачима су и бројне компаније из Италије, Шпаније, Холандије, Швајцарске, Немачке и других земаља. Поред страних гостију значајно место заузеће произвођачи са територије Београда, Врања, Ваљева, Сремске Митровице, Зрењанина, Кикинде, Пожаревца, Кучева, Владимираца и других локалних самоуправа. На сајму ће се налазити и штанд Управе за аграрна плаћања где ће посетиоци моћи да се информишу о актуелним подстицајима.

Током три дана манифестације организују се и стручне конференције и састанци на којима ће се између осталог разговарати о стандардима у производњи воћа и поврћа, будућности производње бобичастог воћа, транспорту воћа и поврћа у расхладним контејнерима, револвинг фондовима за финансирање, прецизном наводњавању, модернизацији српског винарства,  производњи и преради лековитог и ароматичног биља у Србији. Током сајма организују се састанци страних и домаћих купаца са  произвођачима воћа и поврћа у свежем, замрзнутом и обрађеном стању.

У хали 3 Београдског сајма биће приказана најмодернија техничка достигнућа, где се могу видети водећи светски брендови трактора и прикључне механизације, заливни и противградни системи, дронови и друга савремена опрема. Хала 2А је резервисана за компаније из области заштите и прихране биља, расадничарске производње и произвођаче семена.

Цена карте је 300 динара, а радно време до 10 до 17 часова.

АГРОБЕЛГРАД-е се организује уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Града Београда – Секретаријат за пољопривреду и УСАИД-овог Пројеката за конкурентну привреду.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, сајам се организује у складу са тренутним епидемиолошким мерама и наредбама Градског штаба за ванредне ситуације те је неопходно да се сва лица строго придржавају прописаних епидемиолошких мера у затвореном, како би ризик од појаве и ширења заразне болести КОВИД-19 био сведен на минимум.

Екслузивно, припреме за АГРОБЕЛГРАДЕ су при крају:

За више информација посетите https://agrobelgrade.com/

Агенда конференција:

Srodni tekstovi

Оставите коментар