Шумадинци указали поверење домаћој кући осигурања

Аутор: Gdjakovic
390 посета

КРАГУЈЕВАЦ – Шумадијски сајам пољопривреде, окупио је више од 100 излагача. Реч је о највећој јесењој смотри аграра у региону, а међу излгачима је и Дунав осигурање. Та осигуравајућа кућа иначе ужива велико поверење међу пољопривредницима Шумадије јер је управо из тог краја највећи број клијената одабрао да своје засаде и газдинства осигура у Дунав осигурању. Компанија Дунав осигурање традиционално учествује на крагујевачком Сајму пољопривреде са циљем да пре свега едукује пољопривреднике о значају осигурања у тој области.

Шеф одељења интерне продаје у крагујевачкој филијали Дунав осигурања, Марина Стојановић, истиче да је приметно све веће интересовање пољопривредника за осигурање како усева и плодова, тако и животиња.

Она је нагласила да се у Дунав осигурању труде да услови осигурања буду повољни за пољопривредне произвођаче. Истакла је да је за Шумадијски округ веома значајан подстицај који даје Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде које субвенционише пољопривредна газдинства са 70 одсто повраћаја премије осигурања, као и Скупштина града Крагујевца која ове године премије субвенционише са 30 одсто. С тим у вези,  она је на радионици АГРОПРЕСС-а истакла да пољопривредни произвођачи из Шумадије, односно Крагујевца, готово да немају никакве трошкове за полисе осигурања већ је, каже, потребна само њихова добра воља. Међу пољопривредницима који су своје производе изложили на cајму су и они који се већ скоро две деценије осигуравају у Дунав осигурању.

Пољопривредник из Груже Драган Спакић, истиче да је осигурање јако битно јер, како каже, пољопривредници раде под ведрим небом, а за своје искуство са Дунав осигурањем има само речи хвале. „Имамо изузетну сарадњу са осигуравајућом кућом Дунав. Сви чланови моје породице су осигурани у Дунав осигурању, као и имовина, хале и све што сејемо и радимо. За сад је тако. Ипак је Дунав, Дунав“, каже овај успешан пољопривредник чији кисели купус доспева и на тржиште Европске уније. Изложбени штанд Дунав осигурања су посетили и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, као и државни секретар у министарству пољопривреде Жељко Радошевић, који је истакао значај осигурања у области пољопривреде. У току првог дана сајамске манифестације компанија Дунав осигурање је у циљу едукације пољопривредника подржала и радионицу у оквиру које су говорили представници Дунав осигурања, Министартсва пољопривреде и Града Крагујевца.

Сајам је отворио Жељко Радошевић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Он је изразио задовољство што је ова манифестација достигла пунолетство и зрелост, чиме су постављени темељи да она у будућности само расте. – Ова година је била тешка за наше пољопривреднике и због тога су веома значајни подстицаји и локалне самоуправе и ресорног министарства. За субвенције је било доступно 50,6 милијарди динара. То су значајна средства, али наши пољопривредници заслужују још снажнију подршку. Очекујем да ће им нова Влада пружити значајну подршку како би им ова дивна механизација, која је овде изложена, била доступна, истакао је Радошевић.

 

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је истакао да је, поред енергената, у свету

најтраженија храна и да је Србија независна управо захваљујући својој пољопривреди, јер може да произведе довољно хране за потребе својих грађана. – Град Крагујевац је прошле и ове године знатно увећао средства намењена пољопривреди и чиниће то и убудуће, јер се ми држимо оне старе мудрости да „нема богатог града без богатог села“. Али то није једина позиција са које улажемо у село и развој пољопривреде. Километри путева у селима су већ урађени, а до оних села до којих нисмо стигли, стићићемо веома брзо. Немамо паузу, осим у најхладнијим месецима, истакао је Дашић.

ГАЛЕРИЈА: Овчарство и козарство – изложба на сајму

Srodni tekstovi

Оставите коментар