Шта ће моћи да виде посетиоци на Агро Белграде 2024.

Аутор: draganadpetrovic
177 посета

Директор сајма „Агро Белграде“ Владимир Живановић изјавио је да ће сви посетиоци Међународног сајма воћарства, повртарства и виноградарства, које ће бити одржан од 25. до 27. јануара, моћи да виде модерне технологије које се односе на наводњавање, и на системе за противградну заштиту и противмразну заштиту.

– Сви они који дођу на сајам могу да виде, што се тиче робних група и изложбеног дела, то је пре свега пољопривредна механизација, прикључне машине, све оне паметне системе, као што сте рекли и дронови, али и разни берачи за боровнице, вишње, грожђе – рекао је он за Тањуг.

Илустрација: Детаљ са сајма Агро Белграде од пре две године

Живановић је додао да ће један од сегмената сајма бити и „Б2Б“ састанци на којима бити купци из свих делова света и који ће имати за циљ да пласирају српску робу, воће и поврће на што бољи начин.

– Ту повезујемо извознике и велике компаније које су сами тим и присутне на сајму. И искористио бих прилику да позовем мање средње газдинства да посете сајам и да посете те компаније како би са њима направили договоре и заједничким снагама пласирали заједничку робу на та светска тржишта – појаснио је он.

Додао је да су главни партнери сајма Министарство пољопривреде, шумарство и водопривреде Србије, Град Београд – Секретаријат за пољопривреду, УСАИД пројекат „Велике мале привреде“ и Привредна комора Србије.

Догађај ће окупити велики број пољопривредника, а оснивач Агродрон тима Момир Алвировић рекао је да ће посетиоци сајма у пракси моћи да се упознају са дигитализацијом, реалним решењима који произвођачима могу да омогуће велику уштеду и бољу конкурентност.

– Посвећени смо томе да им прикажемо, да им прикажемо кроз практичне примере, кроз конкретну примену те дигиталне механизације. Ако сте у стању да обавите неки третман у воћњаку, у винограду, тачно у правом тренутку, значи да то урадите онда када та средства дају најбоље ефекте, ви ћете имати велику уштеду у инпутима, нећете понављати те третмане, а има ћете најбољи могући род – објаснио је он.

Извор: https://www.agrotv.net/na-sajmu-agro-belgrade-2024-posetioci-ce-moci-da-vide-moderne-tehnolgije/

Srodni tekstovi

Оставите коментар