Упутство Министарства: Колико горива можете купити и како по нижој цени

Аутор: Gdjakovic
324 посета

Обавештавамо све пољопривредне произвођаче који гориво сипају по ограниченим висинама цене са НИС- овим картицама по цени од 179 динара да уколико су достигли лимит од 100 литара по хектару пријављене површине у еАграру, а највише до 100 хектара, неће бити у могућности да наставе да купују гориво по тој цени уколико су лимит испунили.

На основу Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте која је ступила на снагу 27. јануара 2024. године Нафтна индустрија Србије а.д. Нови Сад је на својим станицама за снабдевање превозних средстава, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, ставила у промет дериват ЕВРО ДИЗЕЛ по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру,  сипањем у максималној количини до 100 литара по хектару, за површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан ступања на снагу ове уредбе и засејане, односно засађене површине обрадивог пољопривредног земљишта под одговарајућом биљном културома, а највише до 100 хектара.

Дефиниција о обрадивим површинама је идентична као и дефиниција која се користи у рефакцији (прописана Правилником о рефакцији).

Још једном продужен конкурс 50:40:10

Обавештавамо све заинтересоване да се рок за подношење пријава за Трећи јавни позив Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, услед великог интересовања подносилаца пријава, продужава до 1. априла 2024. године.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за аграрна плаћања и Тим за реализацију пројекта, на овај начин желе да омогуће свима, коју су исказали заинтересованост за јавни позив, да поднесу пријаве.

Укупна вредност средстава за Трећи позив износи 750 милиона динара, a позив је намењен агрегаторима, односно предузетницима, привредним друштвима и земљорадничким задругама које производе или врше откупод примарних пољопривредних произвођача, прерађују их и пласирају на тржиште.

Рок за подношење пријава тече од 4. децембра 2023. године a пријаве на онлајн платформи омогућене су у оквиру софтверског решења Пројекта конкурентне пољопривредe Србије које се налази на сајту Пројекта конкурентне пољопривреде Србије и сајту Управе за аграрна плаћања – Пријавите се.

Информације у вези Трећег јавног позива доступне су преко мејл адресе info@scap.rs као и на сајту Пројекта Конкурентне пољопривреде Србије https://scap.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар