Поскупели ораси на кванташу најављују скупље колаче?

Аутор: Gdjakovic
538 посета

Још увек добра понуда кајсије, малине, купине, брескве, нектарине на кванташкој пијаци у Београду. Слабија је у односу на претходни период била понуда рибизле, јужног воћа и језграстог воћа. Трешања и вишања је било спорадично. Из седмице у седмицу боља је понуда шљиве и крушке. Пад цена забележен је код шљиве, кајсије, нектарине и малине, док су скупљи били рибизла, купина, боровница и киви. Уобичајена је била понуда повртарских култура на кванташкој пијаци у Београду, протеклеn недеље.

Ко то лиже прсте док пчелари врцају мед?

Доминирала је понуда кромпира, црног лука, лубенице, тиквице, парадајза, зелени, диње, паприке и шаргарепе, док је слабија била понуда бораније, патлиџана, паприке, зеља и празилука. Забележен је раст цена купуса, патлиџана, зеља и краставца салатара. Одлична је понуда боровница, кајсија и малина, а повећава се брескви, нектарина и шљива на зеленој пијаци Скадарлија у Београду. Пад цена забележен је код банане, кајсије, шљиве и смокве.

Раст цене забележен је код ораха. Који је био најскупљи у Суботрици јер се пордавао за 1100 динара, док је 800 динара био на Кванташкој пијаци у Београду , а на зеленим пијацама 1000 и 110 динара.

Промене цена стоке и сточне хране

Добра понуда сезонског поврћа, из домаће производње, била је на зеленим пијацама у Београду. Ниже цене забележене су код блитве, карфиола и лубенице, док су ротквице биле скупље. Солидна понуда воћа и поврћа на зеленој пијаци у Чачку забележена је протекле седмице. Јефтиније су, у односу на претходну седмицу, биле бресква и нектарина, а могле су се пазарити по цени од 130 дин/кг. За рибизле је требало издвојити 500 дин/кг, а за малину 300 дин/кг.


Остале цене се нису мењале у односу на претходну седмицу. Понуда сезонског поврћа на зеленој пијаци је добра. Јефтинији су били диња, крааставац салатар, пдприка и тиквице, За разлику од њих скупља је била лубенца у односу на предходну седмицу.

Јагњад у Банату појефтинила у Краљеву још јефтинија, а најскупља у Подунављу

Кванташку пијацу у Лесковцу протекле седмице карактерише продаја патлижана, пашканата, пршуна лишћара и празилука. Дошло је до раста цена брескве, нектарине и кајсије, Боља је понуда шљиве, док су цене осталих производа на нивоу прошлонедељних. Што се поврћа тиче забележен је пад цена бораније, крастваца салатара, кромпира, лука белог, паприке (шиље и љуте), лубенице и паприке бабуре. Имамо раст цена парадајза и пасуља белог тетоваца. На зеленој пијаци у Лесковцу бележимо пад цена кајсије и шљиве, раст цена брескве и нектарине. Јефтиниј су, такође били крромпир, лук црни, паприка шиља, парадајз, шаргарепа, боранија и лубеница. Цене осталих производа су на нивоу прошлонедељних.

Srodni tekstovi

Оставите коментар