ПАД понуде и тражње на пијацама широм Србије

Аутор: Gdjakovic
333 посета

Иако је понуда воћа на кванташкој пијаци у Београду била солидна, продаја је била слабија у односу на претходну седмицу. Боља понуда раних сорти јабуке условила је пад цена. Јефтинији су били још ананас, нектарина и грејпфрут, а скупљи бресква, кајсија, лимун и јабука Ајдаред.
Упркос разноврсној понуди поврћа на продајним пунктовима продаја је била слабија у односу на претходну седмицу. Скупљи су били блитва, боранија, цвекла, купус, црни лук, парадајз. Пад цена забележен је код шаргарепе, зелена салата, паприка бабура, паприка остала и броколи.

Цена телади СМ расе до 160 килограма пала на 620 динара ево и осталих цена стоке из свих делова Србије

Сезона годишњих одмора и временске неприлике утицале су на нешто слабију понуду воћа на тезгама зелене пијаце Скадарлија у Београду. Оскудна је била понуда јужног воћа, крушке, јабуке, шљиве, малине, купине, боровнице, а спорадична је била понуда грожђа сорти Прима и Кардинал. У погледу цена забележен је раст цене брескве, лимуна, малине, поморанџе и смокве. Јефтинија је у односу на претходни период била шљива.

Цене кукуруза и пшенице се разликују и за 10 динара у зависности од места продаје

Приметно слабија понуда повртарских култура на пијаци Скадарлија у Београду, током протекле седмице, што због временских неприлика, што због слабе посете купаца. Доминирала је понуда диње и лубенице. Слабија понуда карфиола, цвекле, першуна коренаша и чери парадајза условила је раст цена протеке недеље. Благи пад цена евидентиран је код спанаћа, зелене салате, празилука и црног лука.


На кванташкој пијаци у Лесковцу је протекле седмице забележена продаја патлиџана. У односу на претходну
недељу имамо раст цена брескве, грожђа, нектарине, шљиве, кајсије, краставца салатара, купуса, паприке бабуре, паприке шиље. За разлику од њих ниже су биле цене паприке остале и црног лука.
Добра понуда сезонског воћа и поврарских култура карактеристика је зелене пијаце у Чачку, током друге седмице јула. Скупљи су, у односу на претходни период, били нар, нектарина и паприка шиља.
Продаја наведених и ненаведених производа била је просечна. Просечна попуњеност пијачних тезги у Панчеву, уз констатацију да су скупљи били: банана, јабука Ајдаред, грожђе црно остало и кајсија, диња, краставац салатар, бели лук, паприка бабура и паприка
шиља.

Цене хране настављају да расту тврде у Хрватској

Доживела је дочек у Србији какав није ни сањала, проглашена за светицу православља упркос томе што је била католкиња

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар