На пијаце стигле домаће јабуке, грожђе – истовремено поскупеле купине, кајсије, тиквице, шаргарепа, спанаћ, а јефтиније брескве и шљиве

Аутор: Gdjakovic
352 посета

Још увек добра понуда кајсије, боровнице, малине, купине и рибизле обзиром на високе температуре током прве седмице августа. Јертинији су били поједини пољопривредни производи а скупљи купина, малина, кајсија, боровница, нар. Доста добра била је понуда црног лука, кромпира, парадајза, купуса, шаргарепе, тиквице, патлиџана, купуса и појединих сорти паприке на продајним пунктовима. Слаба понуда зелене салате, пасканата, шампињона, карфиола, броколи и празилука, а и продаја је била слаба због сезоне годишњих одмора. Скупљи су у односу на предходни период били боранија, броколи, карфиол, краставац салатар, поједние сорте паприке. Забележен је Пад цена евидентиран је код паприке сиље, шаргарепе, патлиџана, празилука, диње, кромпира и блитве.


На зеленој пијаци Каленић појавиле су се домаће ране сорте јабука, па су и цене ниже. Цена кајсије је порасла, јер је
понуда слабија. Доста боља понуда била је крушака. Солидна је била понуда сезонског поврћа је на зеленим пијацама Београда. Пад цене забележен је код цвекле, диње, лубенице и црврне паприке, а раст код спанаћа и тиквица.

Занимљиво и поучно за Вас:

ПЕТРОВА ЦРКВА НАЈСТАРИЈА СВЕТИЊА У СРБИЈИ

Ове недеље бележимо прву понуду грожђа на кванташу у Лесковцу. Евидентиран је раст цена кајсије, тиквице, шаргарепе, краствца салатара и пад цене брескве, шљиве, бораније, целера, лубенице, парадајза, пасуља и першуна лишћара. Цене осталих производа су на нивоу прошлонедељних.


Понуда сезонског воћа и поврћа на зеленој пијаци у Чачку била је добра. Бресква и нектарина је 150 динара. Орах 700 до 900 динара за килограм а лешник од 1.000 до 1.200 динара, малина 300 динара.

Да ли сте за нешто слатко?
Кромпир се продаје по цени од 100 динара. Парадајз се ове седмице продаје по цени од 130 до 150 динара. Купус 80 до 100 динара. Шампињони 320 до 350 динара. Црвена паприка ове седмице се продаје по цени од 160 до 180 динара, а остале паприке 180 динара, шаргарепа 70 до 90 динара. Остале цене се нису мењале.

Srodni tekstovi

Оставите коментар