Спремите се за попис пољопривреде

Аутор: Gdjakovic
761 посета

СРЕМСКА МИТРОВИЦА. Након спровођења Пописа пољопривреде 2012. године и Анкете о структури пољопривредних газдинстава 2018, реализација Пописа пољопривреде 2023. обезбедиће континуитет у прикупљању структурних података из области пољопривреде. Овим пописом добија се свеобухватни, међународно упоредиви u структурних карактеристика националне пољопривреде, као и основ за креирање одрживе аграрне политике.

Петрова црква најстарија светиња у Србији

Резултати Пописа пољопривреде 2023. омогућиће и ажурирање оквира за спровођење редовних статистичких истраживања усклађених са међународним стандардима.

Попис се спроводи у складу са Законом о Попису пољопривреде 2023. године („Службени гласник РС“, бр. 76/21).

Јединице посматрања у Попису пољопривреде 2023. су пољопривредна газдинства територији Републике Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).

Основна обележја о пољопривредним газдинствима: идентификациони подаци газдинства, земљишни фонд и категорије коришћења пољопривредног земљишта, подаци о радној снази и подаци о броју стоке прикупљају се потпуним обухватом

јединица посматрања. Подаци о органској производњи и примењеним мерама руралног развоја биће преузети из административног извора – евиденције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Подаци за остала обележја (наводњавање површина под усевима, начин држања стоке, обрада и одржавање земљишта, употреба ђубрива, пољопривредни објекти, механизација и опрема) биће прикупљени на узорку.

Подаци ће се прикупити методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава. Пописивачи ће податке уносити директно у електронски Упитник на лаптопу (метод ЦАПИ). Газдинства правних лица моћи ће да се попишу самостално, уносом података у веб-Упитник (метод ЦАWИ).

Извор:

https://www.ozon.rs/vesti/2023/popis-poljoprivrede-2023-javni-poziv-konkurs-za-prijavljivanje-kandidata-za-popisivace/

Srodni tekstovi

1 коментар

mira 10. август 2023. - 11:01

Opet bacanje para,umesto da isplate subvencije,o kojima toliko pricaju,ali ni jedna rec o tome da se odvodnjavanje placa 50%,kako je obecala ministarka.

Одговори

Оставите коментар