Расте интересовање за осигурање у пољопривреди

Аутор: Gdjakovic
476 посета

НОВИ САД, 26.мај (Тањуг) – Компанија „Дунав осигурање“, у сарадњи с Удружењем новинара „Агропрес“, организовала је на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, трећу регионалну конференцију „Изазови и решења у пољопривреди“.

Помоћница министра пољопривреде Ведрана Илић каже да се све више повећава број оних који се одлучују да осигурају пољопривредну производњу.

„Површина осигураних површине газдинстава била је 132.000 хектара у 2017. док у 2021.години прелази 165.000 хектара. Износ премије се повећао са 605 милиона на милијарду и 505 милиона динара. Наши пољопривредници могу да конкуришу за додатна средства тако да премија достиже и сто одсто.Тридесет хиљада газдинстава је осигурано током протекле године“, каже Илић.

Председник Удузења новинара за пољопривреду „Агропрес“Горан Ðаковић каже да већ тринаест година заједно са компанијом Дунав осигурање ради на едукацији пољопривредника о осигурању.

„Већ има најава да ће на Сајму пољопривреде бити попуста, али ја предлажем пољопривредним произвођачима да и када нема попуста обавезно осигурају своју производњу,јер само на тај начин могу имати сигурну безбедну и економски исплативу произвођу, истиче Ðаковић.

Милорад Радић из Дунав осигурања каже да се ова компанија поставља као стратешки партнер држави и пољопривредницима.

Едукација о важности осигурања пољопривредне производње је од пресудног значаја.

„Из године у годину повећавамо број закључених полиса осигурања.Тако смо током прошле године закључили око 18.405 полиса што је пораст од шест одсто.Повећано је интересовање за осигурањем.Укупна премија прошле године била је 1,83 милијарде динара,а ове имамо пораст од 40 одсто“, истакао је Радић.

До краја маја компанија Дунав осигурање обезбедила је промотивне попусте за осигурање од десет процената.

У комбинацији са уговарањем ризика од недостатка влажности попусти се кречу и до 15 одсто.

(Крај) вој/

Презентација Младена Петровића из Института за примену науке у пољопривреди је у наставку:

Осигурање у пољопривреди Републике Србије 26.05.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар