Распуст на њиви: Драгана вози трактор, балира сено

Аутор: draganadpetrovic
470 посета

Драгана Иветић из Торка за десетак дана напуниће 18 година. Завршила је трећи разред Техничке школе у Зрењанину, смер техничар друмског саобраћаја, и одличан је ђак. Дане на распусту, за разлику од већине својих вршњака, Драгана проводи помажући родитељима у пољопривредним пословима, а нађе се и комшијама који се баве сточарством. Вози трактор, балира сено, а кад се нешто деси машини којом ради, уме и да је поправи.

– Пољопривреду и све послове у вези са њом као и механизацију волим од малих ногу. Имала сам пет – шест година и једва сам чекала да комшија затруби са трактора код моста, кад се враћа са њиве. Сећам се, излетим из куће да би ме он провозао трактором два минута до моје куће – прича Драгана Иветић за портал зрењанински.цом.Није имала никакву дилему кад је уписивала средњу школу.

Илустрација: Драгана Иветић / ФОТО: Printscreen Instagram

– И старији брат је завршио овај смер, па сам знала о чему се ради. Нисам се покајала. Није ми тешко да упрљам руке, јако волим да радим око мотора, аутомобила. Сад се хвалим кад тата нешто поправља око кола, ја му и објасним шта је у питању, а умем и да поправим. Недавно се покварила преса код балирања и одмах сам је на њиви поправила – каже Драгана.

Планира да упише факултет
Летњи распуст Драгана планира да проведе у Торку. Евентуално ће отићи код бабе, деде и рођака у Босну.
– На њиви увек има посла. Мени је то најлепши одмор. Волим да живим на селу, овде имам све и много ми је лепше него у граду. Све сами организујемо, и кад радимо и кад се одмарамо. Никад ми није досадно иако у селу нема садржаја за младе. Ставиш базен у двориште и ето ти купања. А на њиви се поцрни лепше него на мору – прича наша саговорница.

Илустрација: Драгана Иветић / ФОТО: Printscreen Instagram

Драгани је остао још четврти разред у средњој школи, а онда планира да упише факултет који има везе са полицијом и криминалистиком.
– Студираћу сигурно, али село и пољопривреда су моја велика љубав. Како ће ми изгледати живот не знам, али знам да ћу сваки слободан тренутак искористити да радим нешто на њиви и да помогнем својим родитељима. Слобода коју дају село и пољопривреда и осећај да не зависиш ни од кога, да све што ти је потребно можеш углавном да произведеш сам, мени су јако важни – завршава Драгана Иветић.

Извор: https://www.zrenjaninski.com/slobodno-vreme/dragana-je-odlican-djak-a-letnji-raspust-provodi-radeci-na-njivi-foto/

Srodni tekstovi

Оставите коментар