Промене на челу Института за ратарство и повртарство Нови Сад

Аутор: Gdjakovic
106 посета

На Сајму пољопривреде у Новом Саду, утисци су крајње позитивни. Пољопривреда, нарочито зелена пољопривреда, показала се као веома актуелна тема. Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, са својих 85 година постојања, заузима значајно место на овој манифестацији.

Проф. др Маријана Дукић Мијатовић, нова председница Управног одбора Института, истакла је да је Институт организује панел дискусију на тему суше и како се изборити са овим проблемом у пољопривреди. Поред зелене пољопривреде и борбе против суше, Институт планира да се у наредном периоду бави дигитализацијом, унапређењем сарадње са пољопривредним произвођачима, те ширењем на нова тржишта и утврђивањем статуса на постојећим. „Имајући у виду да сам од недавно на дужности председника управног одбора, пуна сам ентузијазма и енергије и трудићу се да све ове циљеве остваримо“, рекла је проф. др Маријана Дукић Мијатовић.

проф. др Драгана Латковић, доскорашња председница Управног одбора Института

Обраћајући се новинарима, проф. др Драгана Латковић, доскорашња председница Управног одбора Института, представила је своју наследницу и пожелела јој успешан рад. „Искрено верујем да са доласком професорке Мијатовић у институт долази нова снага и енергија. У њој видим новог кормилара који ће овај брод усмерити на нови пут,“ рекла је Латковић. Такође је истакла да је институт већ првог дана сајма имао госте званичнике амбасада Руске Федерације, Италије и Бразила. Подсетила је да институт извози своје семе у 33 земље и нагласила значај производње семена за сваку државу, па тако и за Србију. „Институт за ратарство и повртарство свакако има шта да понуди, како у комерцијалном смислу, тако и у смислу научне сарадње,“ закључила је Латковић.

Srodni tekstovi

Оставите коментар