Пољопривредни сајам од 18. до 23. маја 2024. у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
172 посета

Најважнији агро-бизнис догађај региона у 2024. години, 91. међународни пољопривредни сајам, биће одржан од 18. до 23. маја на отвореном и у затвореном простору Новосадског сајма и у Конгресном центру Мастер.

Излагачи ће, како се очекује, представити најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру. Биће приређена изложба органске хране као и оне са ознакама географског порекла, приказано богатство домаћег генофонда, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева света.

На највећој националној изложби стоке и изложби генетских потенцијала које ће бити одржане на Пољопривредном сајму, посетиоци ће имати прилику да виде аутохтоне расе неопходне за одржање биодиверзитета. Смотра ће бити организована под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, који ће подржати изложбе органских производа, производа са ознакама географског порекла, производа са ознаком „Српски квалитет“ и занатског пива.

Илустрација: Ово је најважнији агро-бизнис догађај региона  

Комисије Новосадског сајма ће вредновати и наградити производе и услуге у 30 робних група. Оцењивање квалитета почиње крајем фебруара, а биће завршено током Пољопривредног сајма. Признања ће бити уручена на свечаностима на Новосадском сајму.

У оквиру пратећег програма, традиционално, биће одржана Поклон-игра за посетиоце, организован Породични дан и Вече шампиона, Дан сточара и бројне активности на Мањежу.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4497429/poljoprivredni-sajam-u-2024-godini-od-18-do-23-maja-na-novosadskom

Srodni tekstovi

Оставите коментар