Почиње јубиларни 90. сајам пољопривреде у Новом Саду

Аутор: Gdjakovic
370 посета

НОВИ САД – У Новом Садупочиње јубиларни 90. Међународни пољопривредни сајам, који ће трајати до 26. маја и на коме ће, према информацијама са сајта овог сајма, излагати 1.100 излагача из 26 држава. видео ицон
Земља партнер Пољопривредног сајма, трећи пут ће бити Италија а 23. маја биће организован семинар на коме ће учествовати истраживачи из Италије и Србије.


Извор: Новосадски сајам / сајам.нет

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће и ове године бити покровитељ Националне изложбе стоке, Изложбе органских производа, производа са ознаком географског порекла, са ознаком „Српски квалитет“ и занатских пива.

Како је најавила државни секретар у овом Министарству Душанка Голубовић биће показан велики број различитих врста, коња, говеда, оваца и коза, посетиоци ће моћи да виде уобичајене, али и неке нове врсте као и да се упознају са генетским потенцијалима и условима у којима се они гаје а изложба ће бити продајног карактера.

Ове године због опасности од афричке куге, на изложби неће бити свиња.

На сајму ће традициоонално бити присутни и Покрајинска влада и секретаријати па ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам представити женско предузетништво и старе занате, мале предузетнике и носиоце ознаке „Најбоље из Војводине“ који ће презентовати своје производе и услуге.

Међу најинтересантнијим сегментима Пољопривредног сајма су изложба пољопривредне механизације и Поклон-игра за посетиоце са купљеним улазницама а дародавци су ове године припремили вредне поклоне.

Најскупљи трактор на Пољопривредном сајму, како је најавио генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, биће трактор Цасе ИХ Стеигер 500, који кошта 462.000 евра+ПДВ.

Биће изложен и специјализовани комбајн Гримме РЕX 6200 чија је основна цена 670.000 евра+ПДВ, и најављена је премијера житног комбајна, гусеничара Фендт ИДЕАЛ 8, који ће бити уједно и најскупљи житни комбајн на Сајму чија је вредност око 700.000 евра+ПДВ.

Цветковић је најавио да ће 21. маја бити одржано такмичење у препонском јахању, а као и прошле године биће одржани Дан сточара и Дан воћара.

Породични дан биће среда, 24. мај, када ће цела породица, са децом до 14 година, Сајам моћи да посети уз једну улазницу по цени под 700 динара.

Изненадићете се колико смо потрошили на пољопривредну механизацију!

Толико иначе коштају појединачне улазнице, док у колективним посетама коштају 500 динара по особи а улазнице за колективне посете ђака и студената, децу од седам до 14 година и пензионере коштају 350 динара.

Извор: РТВ

Srodni tekstovi

Оставите коментар