Почиње највећи и назначајнији Сајам пољопривреде у овом делу света!

Аутор: Gdjakovic
467 посета

После више од годину и по дана капије Новосадског сајма ће бити отворене у суботу, 18. септембра. До петка, 24. септембра, у истом термину ће се представити излагачи на 88. међународном пољопривредном сајму, 53. међународном сајму лова и риболова и Сајму екологије. По речима генералног директора Новосадског сајма, Слободана Цветковића, приредбе се одржавају уз дозволу Кризног штаба и поштовање свих епидемиолошких мера.

  • На отвореном и затвореном сајамском простору наступиће излагачи из 17 земаља, који ће представити најзначајније производе из области аграра, те области лова и риболова – рекао је Цветковић.
  • Велику подршку приликом организовања ове манифестације пружили су нам представници републичке, покрајинске и градске власти, а одржавање овог Сајма је значајано не само за Новосадски сајам већ и цео регион. То је потврђено и доласцима излагача из иностранства који указују да је њихов наступ усмерен и ка тржиштима у региону и да је учешће на овом Сајму права прилика да се представе и посетиоцима и пословним партнерима.
    Септембарске приредбе садрже све оне сегменте по којима су познати и Међународни пољопривредни сајам и Сајам лова и риболова и Сајам екологије. Пред посетиоцима ће се наћи најсавременија пољопривредна механизација и опрема за прехрамбену индустрију, биће одржане Национална изложба стоке, Изложба генетских потенцијала, Изложба органских производа, производа с ознакама географског порекла, као и ознаком “Српски квалитет” и занатског пива… Неколико земаља ће се представити на колективним изложбама, а поред Чешке, која је Земља партнер Пољопривредног сајам, тако ће наступити и привредници из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Босне и Херцеговине, Белорусије, Пољске и Русије. Дистрибутери опреме за лов и риболов изложиће богату понуду познатих произвођача, а долазе и излагачи који користе и газдују шумама, управљају природним добрима и баве се унапређењем ловства и рибарства.
  • Србија је најважнија земља у овом региону и наступ на овој манифестацији изузетно је важан за привреднике из Чешке – рекао је пољопривредни аташе Републике Чешке. – Наши привредници се још од 2017. године на Пољопривредном сајму у Новом Саду представљају обједињено, на Националном штанду јер то пружа јаснију слику о понуди, а тако ћемо наступити и ове године, када смо и Земља партнер ове приредбе.
    Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је покровитељ националних изложби на Пољопривредном сајму, а по речима државног секретара у овом Министарству, Сенада Махмутовића, и ове године ће посетиоци, као и пословни партнери бити у прилици да се упознају с радом и активностима Министарства које доприносе развоју пољопривреде.
  • На основу резултата које постижемо несумњиво је да у пољопривреди располажемо великим потенцијалима и потпуно је јасно да ова област има одличне перспективе за развој – рекао је Махмутовић. – Наравно, да би се то и остварило потребно је даље улагање и модернизација и то је и наш циљ.

Десету годину заредом Компанија Генерали Осигурање Србија је Стратешки партнер Новосадског сајма и Генерални спонзор Пољопривредног сајма, у овом термину и Генерални спонзор Сајма лова и риболова и Сајма екологије. Компанија ове године обележава 190 година постојања, а пољопривредним произвођачима између осталог пружа квалитетан сервис у домену управљања ризицима пољопривредне производње, осигурања пољопривредне механизације и осигурања пољопривредних домаћинстава.
Истрајан и одан партнер је компанија Ал Дахра која Новосадски сајам прати неколико година и овога пута је Златни спонзор Пољопривредног сајма, а ЈП Војводинашуме је Златни пријатељ Сајма лова и риболова.

Пољопривредни сајам, Сајам лова и риболова и Сајам екологије примаће вакцинисане и невакцинисане посетиоце.
Вакцинисани ће приликом уласка приказивати Дигитални зелени сертификат – потврду о вакцинацији. Они који нису вакцинисани у круг Сајма могу да уђу уз Дигитални зелени сертификат – потврду о прележаном КОВИДУ – 19, негативан ПЦР тест или негативан антигенски тест.
За оне који не поседују наведене документе Новосадски сајам је, у сарадњи са Градом Новим Садом, обезбедио брзе антигенске тестове који су већ урачунати у цену карте и неће бити додатно наплаћивани. Тестирање ће бити обављано приликом уласка у круг Новосадског сајма, а процедура неће трајати дуже од 10 минута.
Поштовање истих протокола – Дигитални зелени сертификат (потврда о вакцинацији или прележаном КОВИД-у 19), негативан ПЦР или брзи антигенски тест, биће обавезни и за излагаче и представнике медија, а Новосадски сајам је и за њих обезбедио брзе антигенске тестове под истим условима.
За посетиоце (дипломатске и пословне делегације, као и широку публику) и излагаче који долазе из иностранства, важиће документ који је приказан приликом уласка у Србију.

Посетиоце са купљеним улазницама који дођу на Међународни пољопривредни сајам, али и Сајам лова и риболова и Сајам екологије, очекују вредни поклони – трактор, пнеуматска сејалица, приколица и тракторска косилица. Агропанонка ће срећном посетиоцу поклонити трактор „беларус 82.1“. Пнеуматску сејалицу САКАЛАК Д и приколицу ПАЛАЗОГЛУ дарује фирма МБВ, а Ките ДОО тракторску косилицу „јохн деере x350р“. За учествовање у Поклон-игри, потребно је на полеђини купљене улазнице читко исписати тражене податке, а потом је убацити у кутију преко пута Сајамске фонтане. Купони са именима срећних добитника биће извучени у четвртак, 23. септембра, у 17 часова, док је уручење поклона предвиђено за петак, 24. септембар, у 12 часова.

Капије Новосадског сајма отворене су од 18. до 24. септембра, од 9 до 19 часова. Појединачне улазнице коштају 600 динара, колективне су 400 (у доласцима најмање 15 особа, организованим преко удружења, задруга…), а за пензионере, децу од 7 до 12 година, те ђаке и студенте у колективним посетама 250 динара.

НОВОСАДСКИ САЈАМ

На киоцима је нови број http://agrobiznis.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар