Отворен 88. Сајам пољопривреде у Новом Саду

Аутор: draganadpetrovic
478 посета

У Новом Саду данас је отворен 88. Међународни сајам пољопривреде, највећи сајамски догађај у Србији и један од најугледнијих пољопривредних сајмова у Европи.Највећи значај овог сајма јесте прилика да се пољопривредни произвођачи, као посетиоци сајма, упознају са новим трендовима и технологијама у пољопривредној производњи, да се упознају са удружењима пољопривредника, присуствују стручним скуповима и пронађу нови начин за пласман својих производа’’, изјавила је на отварању министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Како је саопштено из њеног Министарства, она је истакла да ће Србија током трајања сајма сигурно бити центар региона када је реч о пољопривреди и прехрамбеној индустрији, а да највеће задовољство представља чињеница да се велики број компанија из региона и шире на овом фестивалу упознао са тржиштем Србије, потписао прве уговоре.Овогодишња земља партнер Међународног сајма пољопривреде била је Чешка Република, а отварању су такође присуствовале државне делегације Републике Српске и Републике Белорусије.

Илустрација: Детаљ са данашњег отварања Сајма у Новом Саду

Извор: https://www.danas.rs/drustvo/otvoren-medjunarodni-sajam-poljoprivrede-u-novom-sadu/

Највећа смотра аграра у Србији и региону, која је окупила излагаче из 17 европских земаља, које ће на сајму представити најбоље из аграра и прехрамбене индустрије.Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на церемонији отварања у Мастерс центру Новодсадског сајма да очекује да се фирме из Српске са ове манифестације врате са новим искуствима и пословима, да доведу веће и боље инвестиције у интересу свих грађана Српске.Вишковић је истакао да је Србија гаранција опстанка Републике Српске, да је Српској лакше што је јача Србија, која је спремна да помогне у сваком моменту.

Он је захвалио Влади Србије, предсједнику Александру Вучићу, ресорним министрима, Покрајинској влади и привредницима Србије на досадашњој изузетно плодној сарадњи.

Илустрација: Представиће се излагачи из 17 земаља
  • Србија је највећи спољнотрговински партнер Српске, односно Србија је на првом мјесту. Исто тако Србија је највећи инвеститор у Републици Српској. Ми то цијенимо, уважавамо и поштујемо – рекао је премијер Српске.
    Вишковић је додао да је пољопривредна производња значајан чинилац у бруто друштвеном производу Српске.На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске представиће се 13 фирми из Српске, док ће посредством каталога бити представљено више од 50 компанија.

Пољопривредни сајам у Новом Саду трајаће до 24. септембра.

Извор: https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=445984

Srodni tekstovi

Оставите коментар