Органско јагњеће и телеће месо премијерно на Пољопривредном сајму

Аутор: draganadpetrovic
292 посета

На Изложби органских производа на Сајму пољопривреде у Новом Саду и ове године ће се представити многи органски произвођачи са својим производима, саопштено је из Сербиа Органике.

Од 2011. године Министарство, пољопривреде, шумарства и водопривреде и Национално удружење Сербиа Органика организују Изложбу органских производа на којој многи органски произвођачи из целе Србије имају прилику да захваљујући финансијској подршци Министарства пољопривреде промовишу своје производе.

На изложби која се одржава у хали 1А биће представљени разноврсни органски производи, као што су: поврће, воће, печурке, чајеви, месо, јаја, сокови, џемови воћни намази, сушено воће, тестенине, вино, као и традиционални производи као што су ајвар, пинђур и друго, преноси портал Агросмарт.

Овогодишња изложба ће имати и неколико новитета.

Први пут на овој изложби ће се представити органско јагњеће и телеће месо које долази са пашњака Голије које производи група органских произвођача.

Такође, новитет овогодишње изложбе ће бити и четири врсте органских печурака: старопланинска буковаца, краљевска буковаца, лавља грива и шитаке.

Поред прехрамбених органских производа, произвођачи и сви заинтересовани за бављење органском производњом ће имати прилику да на овој изложби пронађу и одобрена средства за обављање органске производње: саднице, семена, средства за заштиту и исхрану као и оплемењиваче земљишта.

На заједничком штанду Министарства пољопривреде и Сербиа Органике ће бити инфо пулт где ће се заинтересовани моћи информисати о свим важним темама у вези органске производње, као што су актуелни подстицаји, прописи, сертификација, процедуре и друго, где ће им бити доступни и бесплатни едукативни и промотивни материјали.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3704981/organsko-jagnjece-i-telece-meso-premijerno-na-poljoprivrednom-sajmu

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар