Недеља италијанске кухиње у свету: Где и када уживати у медитеранским специјалитетима

Аутор: Gdjakovic
50 посета

Манифестација IX Недеља италијанске кухиње у свету, која се одржава од 16. до 22. новембра 2024. године, нуди богат програм широм Београда, Новог Сада, Врања и Лесковца. Са посебним акцентом на промоцији медитеранске кухиње и културе, у сарадњи са Београдским пијацама, догађаји су прилагођени за све љубитеље аутентичних италијанских укуса. Ево где можете присуствовати најзанимљивијим дешавањима:

Београд

Палилулска пијаца (15. новембар, 18.00–22.00): Манифестација почиње винском вечером под називом „Ноћ италијанских вина,“ где ће посетиоци имати прилику да дегустирају и купе различита италијанска вина уз стручно вођење.

Различити ресторани (16–22. новембар): Током целе недеље, неколико познатих ресторана у Београду, укључујући Аћентико, Кампанија Пица Гурме, Комунал, Фабрика и друге, припремаће специјалне дегустационе меније инспирисане италијанском кухињом.

Италијански институт за културу (19. новембар, 17.00): Биће одржан семинар у организацији Casa Artusi центра, посвећен утицају италијанске кухиње на локалну културу, као и специјална обука за професионалне куваре о техникама италијанске гастрономије.

Бојан Бајагић, директор ЈКП Београдске пијаце и Лука Гори, амбасадор Италије у Србији

Нови Сад

Арома продајни објекти (16–22. новембар): У радњама АРОМА у Београду и Новом Саду, биће омогућени попусти на италијанске прехрамбене производе, чиме се промовише приступачност квалитетних намирница и медитеранског начина исхране.

Ресторан Неополитан (16–22. новембар): Овај ресторан у Новом Саду понудиће специјалне меније, прилагођене за све оне који желе да уживају у правом италијанском искуству.

Врање и Лесковац

Хотел Ројал Путник (Врање) и Италијански ресторан Инфинити (Лесковац): Током манифестације, биће организовани едукативни догађаји у сарадњи са школама и културним центрима. Учесници ће моћи да сазнају више о здрављу и користи медитеранске кухиње кроз предавања и радионице.

Италијански културни центар у Врању: 15. новембра одржава се дан посвећен италијанској кухињи са дегустацијом вина и представљањем италијанских специјалитета.

Посебни Догађаји

Радионица „Замесимо пицу заједно“ (Београд, 17. новембар, 17:30): На овом догађају, посетиоци ће имати прилику да, уз стручну помоћ италијанског мајстора пице, сами науче како да праве аутентичну италијанску пицу. Овај догађај је посебно намењен деци и породицама.

Culinary Bridges са шефом Франческом Николаијем (18. новембар, Београд): У културном центру ГРАД, шеф Франческо Николаи ће одржати добротворну вечеру, са фокусом на промоцији одрживе италијанске кухиње и прикупљању средстава за локалне иницијативе.

Београдске пијаце играју кључну улогу као партнери и организатори ове манифестације, омогућавајући да аутентични италијански производи и локалне делиције буду доступни широј публици. Сви догађаји су отворени за јавност, пружајући прилику Београђанима и посетиоцима да уживају у богатству италијанске гастрономске традиције директно на градским пијацама и у ресторанима.

За све љубитеље добре хране и културе, ово је јединствена прилика да се упознају са традицијом италијанске кухиње у срцу Београда и широм Србије.

Srodni tekstovi

Оставите коментар