Марко нуди плату од 1.600 евра али не може да нађе раднике

Аутор: draganadpetrovic
364 посета

Пољопривредник из Банатског Новог Села Марко Росу, за посао пољопривредника нуди плату од чак 200.000 динара, али каже да радника чак ни за толико добру понуду не може да нађе.

Марко истиче да мањак квалификоване радне снаге данас представља огроман проблем, где је за плату од преко 100.000 динара готово немогуће наћи радника.

– Ми можемо да дамо и 150.000 и 200.000 динара плату, али на крају не можемо да нађемо радника. Требаће ми и трактористи, заштитар и менаџер који ће водити ту производњу, самим тим они стварају сав капитал и новац, али их је јако тешко пронаћи. Мислим да им је лакше да оду у неку фирму да раде за 50.000 динара, јер их много мучи радно време. Ми га у сезони немамо, ради се од јутра до мрака – истиче Марко.

Илустрација: Посао у пољопривреди у великој мери и променио са усавршавањем технологије

Такође, посао који нуди захтева велику одговорност и пожртвованост, јер, без обзира на услове, у току сезоне он мора да се уради, што многи не желе да прихвате. Каже да многи не схватају да се посао у пољопривреди у великој мери и променио са усавршавањем технологије.

– Некоме је испод части да каже да је тракториста, иако данашњи трактори имају клима-уређаје, ауто-пилота и пружају велики комфор у раду, па можеш да седнеш у трактор у белој кошуљи, да дођеш на њиву и да се не испрљаш, а и поред тога нема ко да ради – закључује Марко.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4325696/za-ovaj-posao-marko-nudi-200000-rsd-platu-a-svi-odbijaju-da-rade-ljudima-je-ispod-casti-da-prihvate-iako-se-ne-bi-ni-isprljali

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

1 коментар

Sasa 28. децембар 2023. - 13:36

E vo jabi da radim dajte miMarkov kontakt telefon

Одговори

Оставите коментар