Инвестициони кредити за унапређење енергетске ефикасности у пољопривреди

Аутор: Gdjakovic
261 посета

Banca Intesa, чланица међународне банкарске групације Intesa Sanpaolo, уврстила је у понуду ЕЕ Фармер инвест, дугорочни инвестициони кредит за куповину енергетски ефикасне погонске механизације намењен регистрованим пољопривредним газдинствима.

ЕЕ Фармер инвест кредит Banca Intesa одобрава са роком отплате од 25 месеци до 72 месеца, уз могућност коришћења грејс периода до 12 месеци. Кредит је доступан у износу од 5.000 до 500.000 евра у динарској противредности, уз минимално учешће од 20 одсто од укупне вредности инвестиције.

„Уважавајући ЕСГ аспекте у свим областима пословања, понуду кредита за унапређење енергетске ефикасности проширили смо и на сегмент регистрованих пољопривредних газдинстава. Имајући у виду чињеницу да је пољопривреда значајан узрочник глобалног загревања и емисије штетних гасова, између осталог и услед коришћења застареле механизације, желимо да помогнемо клијентима да набавком савремене опреме инвестирају у модернизацију производње и уједно смање свој карбонски отисак, истовремено умањујући индиректни утицај банке на животну средину и доприносећи рационалнијем управљају ресурсима у условима глобалне енергетске кризе“, изјавио је Жељко Петровић, члан Извршног одбора и директор Дивизије за пословање са физичким лицима и малим бизнисом Banca Intesa.

Стално унапређење производа и услуга на плану одрживог развоја и циркуларне економије део је стратешког опредељења Banca Intesa да послује у складу са ЕСГ принципима. Уз подршку своје матичне групе Intesa Sanpaolo, банка је подржала пројекте циркуларне економије са 28 милиона евра кредита током ове године и пласирала додатних 25 милиона евра за унапређење енергетске ефикасности, заштиту животне средине и подршку предузетницама.

У исто време, захваљујући разноврсности понуде, врхунској услузи и унапређењу дистрибутивног модела, кредитна подршка банке регистрованим пољопривредним газдинствима је у првих десет месеци 2022. године достигла ниво од 50 милиона евра, што представља повећање од 37 одсто у односу на исти период претходне године.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар