Има поврће на 100 хектара и све осигурава!

Аутор: Gdjakovic
573 посета

ДЕСПОТОВО –  АГРОПРЕСС и Компанија Дунав осигурање одржала су у Деспотову код Бачке паланке радионицу са пољопривредним произвођачима о важности осигурања усева. Из ове компаније апелују на све пољопривредне произвођаче да у години која је и овако тешка и неизвесна своје усеве не оставе без осигурања, јер је ризик огроман. Наташа Новчић Зубац из новосадске филијале Дунав осигурања каже да је компанија Дунав осигурање остала водећа осигуравајућа кућа у Србији нарочито у области осигурања пољопривредне производње. „Осигуравамо више од 140 хиљада хектара широм Србије, а у Војводини преко 120 хиљада хектара. Оно што је веома битно јесте да је обухват осигурања усева повећан за 28 процената, што је у великој мери последица развоја свести пољопривредника о значају осигурања“, рекла је Зубац. Она је истакла да су просле године платили највеце штете у области осигурања воћа без обзира да ли је штету нанео мраз или град.

Наташа Новчић Зубац                              ФОТО ТАНЈУГ Ненад Михајловић

„И поврће је претрпело озбиљне штете. Дунав осигурање је једна од ретких кућа која и даље нуди осигурање од пролећног мраза. Једна смо од ретких кућа која има осигурање од недостатка влажности земљишта односно суше. Код осигурања поврћа имамо најшире покриће. Цена осигурања зависи од бројних фактора, али моземо рећи да је три до четири процента премија осигурања за лук, а код паприке је то до пет и по процената“, објаснила је Зубац.
Домаћин представницима Дунав осигурања била је фирма „Ајдук аграр“ која је њихов дугогодишњи клијент. Било је година када овде није било већих штета, али они нису доводили у питање одлуку да осигурају усеве.

ФОТО ТАНЈУГ Ненад Михајловић

Власник фирме Милош Ајдук каже да је било и година када су штете биле огромне, а компанија Дунав осигурање тада је имала прилику да испуни своје обавезе према Ајдук аграру.

„Доживео сам велико невреме 2006. овде у Деспотову и увидео сам да без осигурања не можемо да радимо. Тада сам размишљао о томе како се прехранити, а не о новој производњи. Од 2007. до данас стално сам осигуран. Почео сам само са осигурањем усева док ми је сада свака машина и свака пумпа осигурана. За Дунав осигурање сам се определио јер су били најповољнији на трзишту. Увидео сам да је врло ожбиљна кућа. Колико имаш штете толико ти буде исплаћено. Све је било коректно, свака процена је била врло поштена, ниједног момента нисам посумњао да ли раде поштено. Млади пољопривредни произвођачи би морали да размишљају о осигурању и када подвучете црту исплати се и почетницима“, рекао је Ајдук. Компанија Дунав осигурање подсећа да је ово је период када треба почети преговоре о осигурању усева. Они апелују на пољопривредне произвођаче да обавезно осигурају своје усеве, јер је то једини начин да следеће године сигурно понове своју производњу.

Заменик предсеника Општине Мита Лаћански ФОТО ТАНЈУГ Ненад Михајловић

 

 

 

(Танјуг)

Srodni tekstovi

Оставите коментар